Escape Route - Kasteel Huis Bergh
23253
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23253,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > ESCAPE ROUTE

Escape route

Red Het Verloren Verhaal van Gelderland

Vanaf 9 april kun je in Kasteel Huis Bergh te ‘s-Heerenberg een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Kasteel Huis Bergh!

Let op!

U kunt de escape route spelen tijdens openingstijden van het kasteel tenzij er bijzondere activiteiten in het kasteel zijn.
De escape route duurt ongeveer 2 1/2 uur en vereist het gebruik van een smartphone met een QR-codescanner en toegang tot het internet.

Escape Route Huis Bergh

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie.

De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

Meedoen?

Escape Route appDe escape route duurt ongeveer 2 1/2 uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om tenminste één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen.

Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk. De prijs van de escape route bedraagt €10,- per team/gezin (dit is bovenop de reguliere toegangsprijs).

Verhaal van Gelderland

In de loop van 2019 zijn in de volgende musea escape routes te spelen: Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland (verhaalvangelderland.nl) en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfst- en kerstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfst- en kerstvakantie.

Ridderslag

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.