Busarrangement - Kasteel Huis Bergh
15666
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15666,page-child,parent-pageid-15664,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENTEN > BUSARRANGEMENT

Bus Arrangementen Groen omgeving

Grensoverschrijdend busarrangement

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Mogelijk programmaschema:

10:30 uur

Ontvangst met koffie/thee in Kasteel café Heeren Dubbel op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh.

11:00 uur

Een grensoverschrijdende bustocht van 1 ½ uur: via het prachtige natuurschoon van de Achterhoek gaat u met uw bus de Duitse grens over waar een bezoek wordt gebracht aan de Eltenberg. Op de Eltenberg ziet u aantal interessante bezienswaardigheden die herinneren aan de vroegere rumoerige tijden op de heuvel. Een deskundige gids zal u op alle locaties van de nodige tekst en uitleg voorzien.

13:00 uur

Een heerlijke lunchplateau in het koetshuis van Kasteel Huis Bergh bij Heeren Dubbel: tomatensoep, tunnbröd gerookte zalm, chorizokroketjes met een broodje en salade (ook een vega-variant mogelijk met kaaskroketjes). En een non-alcoholisch drankje naar keuze.

14:00 uur

Aansluitend neemt u een kijkje in de schatkamer van de middeleeuwen van Kasteel Huis Bergh, met o.a. de vroege Italiaanse schilderkunst en middeleeuwse handschriften en incunabelen. Kasteel Huis Bergh is het  grootste en best bewaarde kasteel van Nederland. Wandeling rondom het kasteel en in ons parkbos de Plantage op eigen gelegenheid.

Ter afsluiting een kopje thee of koffie in het koetshuis.

Bijzonderheden:

Het busarrangement is te reserveren tijdens de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Naar de mogelijkheden van een uitgebreidere lunch of specifieke wensen voor dit arrangement kunt u informeren. Wij zijn u natuurlijk graag van dienst!

Prijs: € 34,50 p.p.*

*Prijs is vanaf 20 personen.

(Let op: dit is exclusief de kosten voor een bus. Een bus dient u zelf te regelen.)

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Zilveren Munt

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.