2013 - Schoonheid op perkament - Kasteel Huis Bergh
16469
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16469,page-child,parent-pageid-15620,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Schoonheid op perkament

De mooiste handschriften van Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh

19 april 2013 – 1 maart 2014

Naar aanleiding van het uitkomen van een catalogus met daarin alle 140 handschriften en handschriftfragmenten die Huis Bergh rijk is toont Huis Bergh een uitgebreide selectie van deze handschriften door het hele kasteel. Middeleeuwse ensceneringen voorzien de handschriften van de juiste context.

Tentoonstelling 2015 Huis Bergh

Heel leuk voor kinderen!

Speciaal voor kinderen is er tijdens deze tentoonstelling een doe-het-zelf rondleiding, met vragen over ondermeer het kasteel Huis Bergh, haar geschiedenis en haar collectie, verkrijgbaar bij de kassa. Kinderen leren alles over Huis Bergh in deze spannende en uitdagende doe-het-zelf rondleiding die leuk is voor jong en oud!

Schoonheid op perkament

Kasteelheer Jan Herman van Heek verzamelde voor de inrichting van zijn middeleeuwse kasteel Huis Bergh meubels, beeldhouwwerk en schilderijen. Bijzondere belangstelling had hij voor middeleeuwse handschriften, waarbij zowel de teksten, de ontwikkeling van de lay-out als de illustraties hem boeiden. In de loop der jaren verzamelde hij meer dan zeventig handschriften en bovendien zeventig fragmenten en losse miniaturen. Die handschriften vormen samen de belangrijkste particuliere collectie van middeleeuwse handschriften in Nederland.

De afgelopen jaren heeft een werkgroep onder leiding van dr. Anne Korteweg, oud-conservator middeleeuwse handschriften van de Koninklijke Bibliotheek en regelmatig gastconservator in Huis Bergh, alle handschriften nauwkeurig bestudeerd en beschreven. De catalogus die daarvan het resultaat is, is op 18 april 2013 gepubliceerd opdat ook andere belangstellenden in binnen- en buitenland kennis kunnen nemen van deze bijzondere collectie. De catalogus is in het Engels en is rijk geïllustreerd.

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen. Of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en te vertellen. Verhalen over die rijke historie van Huis Bergh zijn te beluisteren in het kasteel met een audiotour.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.