2017 - Honderd Heiligen in Huis Bergh - Kasteel Huis Bergh
21007
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21007,page-child,parent-pageid-15620,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > TENTOONSTELLINGEN > TENTOONSTELLING 2017

Honderd Heiligen in Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh

21 april 2017 – 1 maart 2018

In de collectie van Huis Bergh zijn talloze heiligen te vinden. Patroonheiligen, naamheiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen.
De tentoonstelling in 2017 in Huis Bergh vertelt over de heiligen in de collectie en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Het levert boeiende verhalen op.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Boeiende verhalen

cataharina_368_250x693In de middeleeuwen werden in opdracht van kerken beelden en schilderijen vervaardigd. De voorstellingen gaven mensen hoop en hielden ze op het goede pad. Talloze legenden ontstonden. Mooie en soms ook lugubere verhalen. Denk aan de heilige Catharina met het rad. Ze zou geradbraakt worden. Net op tijd kwam er een engel die het rad doorsloeg.

Veel Nederlandse voornamen zijn afgeleid van heiligennamen. Wie weet nog naar welke heilige zijn naam verwijst? En: voel je nog een band met die heilige en zijn geschiedenis?

Voor kinderen is er een leuk educatief programma.

De Oudste Tuin van Nederland

 

Heeft u de tentoonstelling De Oudste Tuin van Nederland gemist? Niet getreurd, een groot gedeelte blijft ook in 2017 te zien! De zaal waarin het oudste document over de tuin en de ontwikkeling van de tuin door de jaren heen te zien is blijft dit jaar staan.

Uiteraard is ook de tuin weer tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken en via een te downloaden audiotourapp kan men de tuingeschiedenis beleven. Heeft u geen mogelijkheid de app te downloaden of te gebruiken? Dan is er ook een papieren versie verkrijgbaar bij de kassa voor € 1,- euro.

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Archief  Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.