HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Anna te Drieën

Omgeving van Bernard van Orley (1487/91-1541), Anna te Drieën. Paneel, 44 x 30 cm. Inv.nr. 72

Op een gouden troon zitten Maria met het Christuskind en haar moeder Anna die haar kleinkind een bloemetje aanreikt. Anna te Drieën wordt zo’n voorstelling wel genoemd. Halverwege de troon zweeft de duif van de heilige Geest en bovenin de hemel is God de Vader te zien. De voorgrond is een grasveld met bloemetjes De verering van Anna, de moeder van Maria, werd vanaf de 16de eeuw steeds belangrijker als symbool van het ideale gezin.

Zoeken in Collectie Gelderland

Anna te Drieën

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.