HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

De bekering van Paulus

Onbekende Nederlandse of Duitse kunstenaar, De bekering van Paulus, ca. 1530-1550. Achterglasschildering naar een prent van Lucas van Leyden (1494-1533) uit 1509, 29,5 x 33 cm. Inv.nr. 348

Op de achtergrond is te zien hoe de Christenvervolger Saulus door een lichtflits uit de hemel getroffen wordt en een stem hoort die zegt: ‘Saulus, waarom vervolgt gij mij?’. Saulus wordt met blindheid geslagen, op de voorgrond begeleiden zijn metgezellen hem naar Damascus. Daar bekeert hij zich en noemt zich voortaan Paulus. Het schilderij is in een bijzondere techniek geschilderd: achter glas waarbij de kleuren in omgekeerde volgorde worden aangebracht..

Zoeken in Collectie Gelderland

De bekering van Paulus

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.