HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

De Goddelijke Genade

Onbekende kunstenaar, kopie naar een prent van Hieronymus Wierix (1553-1619), De Goddelijke Genade, 17de eeuw. Paneel, 62 x 77 cm. Inv.nr. 1334

Dit schilderij is een geschilderde kopie naar een prent uit omstreeks 1570, gegraveerd door de Antwerpse graveur Hieronymus Wierix en ontworpen door Maerten de Vos, over de tijd van het Nieuwe Testament. Gratia (de Goddelijke Genade) geeft een knielend kind een kroon en een palmtak. Op de schoot van Gratia het boek met de zeven zegels (Openbaring 5) dat door een lam wordt opengehouden. Op de achtergrond Christus op de fontein des levens.

Zoeken in Collectie Gelderland

De Goddelijke Genade

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.