HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

De Heilige Maagschap

Hans Döring (ca. 1490-na 1557), De Heilige Maagschap, 1515. Paneel, midden 120 x 81 cm, luiken 120 x 34,5 cm. Inv.nr. 48

Afgebeeld is de familie van Anna, de moeder van Maria. Anna is driemaal getrouwd geweest en haar drie mannen, haar kinderen, schoonzoons en kleinkinderen, waaronder natuurlijk Maria, Jozef en Jezus, komen allemaal op het drieluik voor. Döring was een groot bewonderaar van zijn tijdgenoot Albrecht Dürer: zeven figuren zijn ontleend aan prenten van Dürer. In de goudkleurige hoeken van het drieluik zijn de werken van Hercules te zien.

Zoeken in Collectie Gelderland

De Heilige Maagschap

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.