HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

De heilige Quirinus

Meester Tilman (overleden in of na 1511), De heilige Quirinus, Keulen, ca. 1500-1505. Eikenhout. Hoogte 124 cm. Inv.nr. 364

Dit grote Quirinusbeeld komt uit de collectie middeleeuwse kunst van Friedrich Mengelberg die kasteeleigenaar Van Heek in 1919 kocht. De heilige Quirinus was door Romeinen gemarteld en gedood; zijn relieken bevinden zich in Neuss, bij Keulen. Het beeld is uit een stuk eikenhout gesneden door een beeldhouwer die meester Tilman wordt genoemd, werkzaam in Keulen. Vroeger was het ongetwijfeld veelkleurig beschilderd. De pijlen in zijn hand zijn later toegevoegd.

Zoeken in Collectie Gelderland

De heilige Quirinus

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.