HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

De levensloop van de vrouw

Navolger van Isaac van Swanenburg (1537-1614), De levensloop van de vrouw, 17de eeuw. Paneel, 110,5 x 137,5 cm. Inv.nr. 97

Rechts leert een vrouw een meisje handwerken. Links de drie schikgodinnen: Klotho, die de levensdraad spint, Lachesis, die de draad afmeet en beslist hoe lang iemand mag leven en Atropos, die de draad doorknipt als de tijd gekomen is. Links een skelet met een zandloper: de Dood. De levensduur van de mens wordt beschikt. De stijl van schilderen toont verwantschap met het werk van de Leidse schilder Isaac van Swanenburg (o.a. in Museum De Lakenhal in Leiden).

Zoeken in Collectie Gelderland

De levensloop van de vrouw

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.