HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Dubbelportret

Onbekende Duitse schilder, Dubbelportret, ca. 1520. Paneel, 51,8 x 26,6 cm (per portret). Inv.nr. 76

Dit zijn portretten van een rijk echtpaar: hun kleding is met bont afgezet en de vrouw heeft een kostbare rozenkrans met rode en gouden kralen in de hand. Beiden dragen een gouden trouwring. De vrouw is zwanger. Doordat de verf in de loop van de tijd dun is geworden, is te zien dat de schilder moeite heeft gehad om de voeten van het echtpaar goed op het paneel te krijgen; sporen van een andere positie zijn zichtbaar. De lijst om de portretten stamt uit de 20ste eeuw.

Zoeken in Collectie Gelderland

Dubbelportret

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.