HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Duccio di Buoninsegna

Duccio di Buoninsegna, Engel, Siena, 1308-1311. Paneel (incl. de moderne lijst) 22,9 x 21,2 cm. Inv.nr. 10

Dit is het allermooiste Italiaanse schilderij in de collectie. Ooit maakte het paneeltje deel uit van een enorm altaarstuk, de Maestà, in de kathedraal van Siena. Veel delen van het altaarstuk zijn in de loop der eeuwen verspreid geraakt over de wereld. Duidelijk is dat de Duccio in Huis Bergh ooit behoorde tot de reeks engelfiguren die langs de bovenkant van het altaarstuk waren aangebracht, de precieze plaats is niet bekend.

Zoeken in Collectie Gelderland

Duccio di Buoninsegna

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.