HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Graaf Hendrik van den Bergh

Otto van Veen (1556-1629), Graaf Hendrik van den Bergh (1573-1638), omstreeks 1620. Doek, 210 x 131,9 cm. Inv.nr. 2042

Graaf Hendrik, jongste van de acht zoons van graaf Willem IV van den Bergh, was aanvankelijk in Spaanse krijgsdienst en bracht het tot opperbevelhebber van het Spaanse leger in de Nederlanden. In 1632 liep hij over naar Frederik Hendrik. Hendrik draagt op het portret een kostbaar harnas met vergulde randen en een rode sjerp als teken van zijn verbondenheid met de Spanje. Huis Bergh kocht het portret in 2009 van een particuliere verzamelaar in Californië.

Zoeken in Collectie Gelderland

Graaf Hendrik van den Bergh

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.