HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Groep van 18 heilige martelaren

Onbekende schilder waarschijnlijk uit Keulen, Een groep van achttien heilige martelaren, begin 16de eeuw. Paneel 132 x 93,5 cm. Inv.nr. 742

Waarschijnlijk is dit paneel het linkerluik van een drieluik geweest met in het midden een Kroning van Maria en op het rechterluik een groep vrouwelijke heiligen. De afgebeelde heiligen zijn niet allemaal erg bekend, wel zijn de meeste beschermers tegen ziekten bij mensen en dieren. De heilige achter tweede van rechts (met zwaard en kroon) is keizer Karel de Grote, die vooral in Keulen en Aken werd vereerd. Daarom denkt men dat het schilderij daar ontstaan is.

Zoeken in Collectie Gelderland

Een groep van achttien heilige martelaren

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.