HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Kettinghemd

Kettinghemd, ijzer, 15de eeuw. Lengte 78,5 cm. Inv.nr. 672

Een kettinghemd, ook wel Maliënkolder genoemd, werd door soldaten gedragen om ze bij gevechten te beschermen tegen zwaarden en messen. Kolder is een oud woord voor vest, het woord maliën komt van de ringetjes (malie=ring) waarvan het vest is gemaakt. Een maliënkolder flexibel en laat hij lucht door, een voordeel bij het dragen. Dit is een bijzonder soort maliënkolder: hij is van voren open en heeft een kraag van linnen. De kraag is geborduurd.

Zoeken in Collectie Gelderland

Kettinghemd

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.