HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Liber chronicarum

Hartmann Schedel, Liber chronicarum, uitgegeven in 1493. Inv.nr. 316

Twee bladzijden uit de Wereldkroniek van Hartmann Schedel (arts en humanist in Neurenberg), een van de mooiste vroege gedrukte boeken, meer dan 300 bladzijden dik. Links een deel van de afstamming van Christus en voorstellingen uit het leven van Maria. Onderaan het feestmaal bij koning Herodes met het hoofd van Johannes de Doper. Rechts de Heilige Maagschap: Maria’s ouders, Joachim en Anna, en hun nakomelingen.

Zoeken in Collectie Gelderland

Liber chronicarum

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.