HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Maria met het Christuskind

Maria met het Christuskind, Frankrijk, 13de eeuw. Notenhout. Hoogte 87,5 cm. Inv.nr. 351

Maria zoogt het Christuskind. Dergelijke beelden die de intieme relatie tussen moeder en kind uitbeelden, werden vanaf de 13de eeuw steeds geliefder. Het hout van het beeld is met linnen beplakt om de beschildering beter te laten hechten. Op haar rode tuniek met ingekrast damastpatroon en op haar gouden mantel is de beschildering nog te zien. Opvallend is het sieraad dat Maria draagt: een cabochon geslepen stuk bergkristal.

Zoeken in Collectie Gelderland

maria met het christuskind

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.