HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Maria op de maansikkel

Onbekende beeldhouwer uit Utrecht, Maria op de maansikkel, ca. 1500-1510. Eikenhout. Hoogte 179 cm. Inv.nr. 367

Dergelijke Mariabeelden – ook wel Marianum genoemd – werden gemaakt om aan een ketting in het schip van een kerk te hangen en zijn daarom aan voor- en achterzijde gedetailleerd uitgewerkt. Maria heeft het Christuskind op haar arm, hij houdt een duif vast. Onder de voeten van Maria een maansikkel en de duivel als driekoppige draak. Dat is een verwijzing naar het bijbelboek Openbaring 12. Het beeld was oorspronkelijk veelkleurig beschilderd.

Zoeken in Collectie Gelderland

Maria op de maansikkel

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.