HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Maria van Hongarije

Zuid-Nederlandse school, Maria van Hongarije, landvoogdes der Nederlanden, ca. 1530-1540. Paneel, 30 x 25,5 cm. Inv.nr. 85

Het is bekend dat zowel Jan Cornelisz. Vermeyen als Bernard van Orley een groot aantal portretten van landvoogdes Maria van Hongarije hebben geschilderd, altijd in zwarte weduwdracht – haar man Lodewijk van Hongarije sneuvelde in 1526 – met de opvallende witte ‘guimpe’ op het hoofd waarvan de punten naar voren vallen. Of dit een kopie is naar een van die portretten (waarvan een groot deel verloren is gegaan), is niet bekend.

Zoeken in Collectie Gelderland

Maria van Hongarije

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.