HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Processiekruis

Processiekruis, Limoges, 13de eeuw. Koper met email. Hoogte 30 cm. Inv.nr. 559

Een dergelijk kruis werd in een processie meegedragen. In het midden een voorstelling van de zegenende Christus in de email champlevé techniek. Daarbij worden in het koper holtes uitgediept die gevuld worden met emailpasta. In het vuur smelt de pasta en hecht zich aan het koper. De stad Limoges in Frankrijk was van de 12de tot de 14de eeuw hét centrum van de emailproductie.

Zoeken in Collectie Gelderland

Processiekruis

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.