HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Rabanus Raab

Rabanus Raab, Ciborie, verguld zilver, Kalkar, 1701. Hoogte 41,5 cm. Inv.nr. 334

In 1700 gaf graaf Oswald IV van den Bergh opdracht aan zilversmid Raab om deze ciborie – een bergplaats voor hosties – te vervaardigen voor de Pancratiuskerk (nu de protestantse kerk) in ’s–Heerenberg. Reden was misschien een zware ziekte waarvan hij zo hoopte te genezen. Dat lukte: hij leefde nog ruim 10 jaar. Op de ciborie staan afbeeldingen van koning David, Christus en de heilige Oswald van Northumbrië. In 1999 kon Huis Bergh deze ciborie op een veiling verwerven.

Zoeken in Collectie Gelderland

Rabanus Raab

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.