HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Tweeluik zwangere Maria en de vlucht naar Egypte

Onbekende schilder uit Tirol, Luiken van een drieluik; links de zwangere Maria en rechts de Vlucht naar Egypte, ca. 1410. Paneel, 96,5 x 43,5 cm. Inv.nr. 69

De zwangere Maria – het Jezuskindje is te zien in haar buik – zit op een gouden troon en is bezig met spinnen. Jozef helpt haar met het haspelen van de draad. Op de troon musicerende engelen en in de hemel God de Vader. Op het rechterluik Jozef die met Maria en het Jezuskind naar Egypte vlucht, ver van de moordzucht van koning Herodes. Het kindje Jezus strekt zijn armen uit naar de vogels. Op de voorzijde van elk van de luiken een heilige bisschop.

Zoeken in Collectie Gelderland

Tweeluik zwangere Maria en rechts de Vlucht naar Egypte

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.