April - Kasteel Huis Bergh
16144
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16144,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Openingstijden April

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

April Kasteel Huis BerghLet op! op zondag 14 april is het kasteel geopend tot 15.30 uur

 

Het kasteel is vanaf 1 april open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

Tuinen

De tuinen van Huis Bergh, gelegen in het historische parkbos De Plantage,  zijn vrij te bezoeken tijdens de bovenstaande openingstijden.

Wijzigingen voorbehouden! 

Pasen

 

Tijdens Pasen op zondag 21 en maandag 22 april is het kasteel geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

waarom vieren we eigenlijk Pasen? Wat is het verhaal erachter? Daar kom je achter als je deze Pasen naar Huis Bergh komt!
Op beide paasdagen kunt u aan de hand van de prachtige schilderijencollectie van Huis Bergh de belangrijkste gebeurtenissen van de christelijke kerk beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld beginnen bij de ‘Mariaboodschap’ van Agnolo Gaddi, langs hét middelpunt van de Paasviering de ‘Opstanding van Christus’ door een navolger van Jeroen Bosch.

 

Pasen ook leuk voor kinderen!
Op zondag 21 april om 13.00 en 14.30 uur is er voor de kinderen een speciaal programma “Ridderslag”. Jongens worden tot ridder geslagen en meisjes tot hofdame benoemd.

 

Op maandag 22 april om 13.00 uur is er familierondleiding: Feest!Weet wat je viert. Huis Bergh bezit tal van schilderijen waarin het feest van Pasen centraal staat. Kinderen krijgen de beschikking over een iPad waarbij schilderijen tot leven komen!

Monnikenwerk in de meivakantie

 

Tijdens de meivakantie gaan we terug naar de tijd van de ijverige Monniken.
De kinderen bekijken items die met tekst te maken hebben: initialen op het kasteel, tijdverzen, rouwborden en middeleeuwse handschriften.
Duur: 75 minuten.

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Ongekend Ornament

Baumberger zandsteen op Huis Bergh
t/m 1 mei 2019

David Bergmüller – Een luitsoirée bij Saizenay
zaterdag 6 april 2019 – 20.00 uur

 

De collecties van de edelman Jean Etienne Vaudry, ‘Seigneur de Saizenay et de Poupet’, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender.

Muntslag

 

Op veler verzoek is de Oude Grafelijke Munt heropend. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester. Voor bezoekers van Huis Bergh is een bezoek aan de Grafelijke Munt gratis.
Vanaf april elke eerste en laatste zondag om 14.30 uur.
Duur: 45 minuten.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.