Augustus - Kasteel Huis Bergh
16185
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16185,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Openingstijden Augustus

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Augustus Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

Tuinen

De tuinen van Huis Bergh, gelegen in het historische parkbos De Plantage,  zijn vrij te bezoeken tijdens de bovenstaande openingstijden.

Wijzigingen voorbehouden! 

Extra rondleiding

 

Vanaf 1 juli t/m 31 augustus op dinsdag t/m vrijdag om 11.00 een rondleiding door het kasteel en de toren onder leiding van een gids. De rondleiding duurt 1¼ uur.

Voor deze rondleiding is reserveren niet mogelijk!
Tip: kom bijtijds want bij 25 personen is de rondleiding vol.

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Maria ElisabethWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.
Elke woensdag in juli en augustus om 13:00 uur kunnen kinderen zich verkleden als prinses of ridder en gaan op zoek naar de verborgen schat van Graaf Hendrik.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Muntslag

 

Muntmeester Huis BerghOp veler verzoek is de Oude Grafelijke Munt heropend. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester.
Elke eerste en laatste zondag om 14.30 uur en
in juli en augustus elke donderdag om 14.30 uur.
Duur: 45 minuten.

Seizoenstentoonstelling:
Liefde voor de Middeleeuwen

De Collectie Mengelberg in Huis Bergh
14 mei 2020 – 27 juni 2021

Tentoonstelling 2020 preview

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Rondleiding door de Tuin

 

Triton TuinDe tuin is een nog onbekend onderdeel van kasteel Huis Bergh. Wij bieden u de kans de tuin deze zomer te ontdekken aan de hand van een gids die u er alles over kan vertellen! Iedere zondag start op de voorburcht om 11 uur in juli en augustus een 75 minuten durende tuinwandeling door de Nieuwe Gaard en het Sterrebos met een gids. Kosten: € 5,– p.p. Koop binnenkort uw ticket!

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Praktische Informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.