Augustus - Kasteel Huis Bergh
16185
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16185,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden Augustus

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Augustus Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken

Extra rondleiding

 

Vanaf 1 juli t/m 31 augustus op dinsdag t/m vrijdag om 11.00 een rondleiding door het kasteel en de toren onder leiding van een gids. De rondleiding duurt 1¼ uur.

Voor deze rondleiding is reserveren niet mogelijk!
Tip: kom bijtijds want bij 25 personen is de rondleiding vol.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Speel Aanvallen en verdedigen op kasteel Huis Bergh tijdens de zomervakantie

 

Een aanval op een kasteel duurde vaak meerdere dagen, en iedereen hielp mee. Ook bij de verdediging. Welke technieken gebruikten de aanvallers en hoe konden de bewoners zo’n aanval dan het beste afwenden? Welke hulpmiddelen en wapens hadden ze tot hun beschikking? In een interactieve vorm leren kinderen van alles over het aanvallen en verdedigen van een kasteel. Ze laten zien wat ze kunnen en verdienen daarmee een mooi diploma.
Elke woensdag in juli en augustus. Start om 13.00 uur. Duur: 1,5 uur.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

Zelf munten slaan in het Muntgebouw

 

De heren en graven Van den Bergh hebben in het verleden muntbedrijven gehad in of bij hun kastelen. Van de voormalige muntplaatsen bestaat alleen de ’s-Heerenbergse nog. Op veler verzoek is de Oude Grafelijke Munt deze zomer geopend. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester. Voor bezoekers van Huis Bergh is een bezoek aan de Grafelijke Munt gratis.
Elke donderdag in juli en augustus om 14.30 en 15.30 uur. Duur: 45 minuten.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Mechteld ten Ham weekend 

 

Op 25 en 26 augustus vindt in ’s-Heerenberg en rond het kasteel het ‘Mechteld ten Ham weekend’ plaats. Daardoor zijn het kasteel en het parkeerterrein bij het kasteel voor autoverkeer zeer moeilijk bereikbaar.
Wij raden onze gasten aan op 25 en 26 augustus hun auto elders in de stad te parkeren bij Gouden Handen en te voet naar het kasteel te komen.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Praktische Informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.