Openingstijden Januari - Kasteel Huis Bergh
16125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16125,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Openingstijden januari

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Januari Kasteel Huis BerghIedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

Doordeweeks en dinsdag 1 januari is het kasteel gesloten.
Zie hieronder voor de openingstijden tijdens Kerst.

Wijzigingen voorbehouden! 

Kerstvakantie

 

Bezoekers van Huis Bergh worden in de koude decembermaand ondergedompeld in het warme gevoel wat bij Kerstmis hoort. In bijna alle kasteelruimten kan men genieten van kerstversieringen én bijzondere kerstgroepen.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 8, 9, 15, 16, 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december en 2, 3, 4, 5 en 6 januari 2019 van 12:30 tot 16:30 uur.

 

Naast de gewone rondleiding door het kasteel en de torenbeklimming zijn er ook bijzondere activiteiten voor kinderen op 3 en 6 januari 2019.

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Ongekend Ornament

Baumberger zandsteen op Huis Bergh
t/m 1 mei 2019

Pieter Jan Belder & Siebe Henstra – De mysterieuze Gaspard le Roux
zaterdag 26 januari 2019 – 20.00 uur

 

Was Gaspard Le Roux het pseudoniem waarachter zich een componerende edelman verschool? Misschien Lodewijk XIV zelf, zoals sommigen beweren?
We weten helemaal niets over deze mysterieuze componist, terwijl zijn poëtische
klavecimbelmuziek volstrekt uniek van toon is. Het Nederlandse klavecinisten duo Belder en Henstra koos een aantal van Le Roux’ suites voor een of twee klavecimbels.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.