Openingstijden Januari - Kasteel Huis Bergh
16125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16125,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Openingstijden januari

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Januari Kasteel Huis BerghIedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 2, 3, 4 en 5 januari 2020 van 12:30 tot 16:30 uur.

 

Doordeweeks en dinsdag 1 januari is het kasteel gesloten.
Zie hieronder voor de openingstijden tijdens Kerst.

Wijzigingen voorbehouden! 

Kerstvakantie

 

Vanaf 14 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen en -versiering.
De Heeren van Rheden verzorgen dit jaar voor het eerst samen met het team van Huis Bergh de kerstversiering in en rond het kasteel. Dit jaar is iedere zaal in een andere kleur gedecoreerd.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 14, 15, 18 t/m 22, 26, 27, 28 en 29 december 2019 en 2, 3, 4 en 5 januari 2020 van 12:30 tot 16:30 uur.

 

Dit jaar zullen er voor eerst twee kerstconcerten plaatsvinden! U kunt kiezen of u om 11.00 uur of om 16.30 uur komt kijken.

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Seizoenstentoonstelling:
Nieuwe Avonturen met een Collectie

Ontdekkingen in de verzamelingen van Huis Bergh
24 mei 2019 – 13 april 2020

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.