Openingstijden Januari - Kasteel Huis Bergh
16125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16125,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden januari

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Januari Kasteel Huis BerghIedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

Doordeweeks en zondag 1 januari is het kasteel gesloten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Kerstvakantie

In december is het traditiegetrouw weer “Kerstfeest op Kasteel Huis Bergh”. In het hele kasteel sieren kerstbomen, guirlandes, dennengroen en geurende bloemen de vertrekken.

Het kasteel is geopend op 2, 3, 4, 5, 6 en 7 januari 2018 van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken.
Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Kerstfeest! In het kasteel.

Kinderen leren alles over de geschiedenis van de kerstboom, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Met hun (groot-)ouders kunnen ze een tocht maken langs de bomen, zelf een kerstkoek versieren en genieten van kerstverhalen, talloze lichtjes en de kerststalletjes.

Kom kijken naar Jozef, Maria en het kindje op 3 en 7 januari 2018. Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur.

In de kerstvakantie is er geen ridderslag.

Thema van het jaar 2017:
Honderd Heiligen in Huis Bergh

tot 1 maart 2018

In de collectie van Huis Bergh bevinden zich tientallen afbeeldingen van heiligen. Patroonheiligen, naamheiligen en hoofdpersonen in boeiende heiligenverhalen.
De tentoonstelling in 2017 in Huis Bergh vertelt over de heiligen in de collectie en onderzoekt wat heiligennamen nu nog betekenen. Wanneer wordt iemand heilig verklaard en waarom.
Het levert boeiende verhalen op.

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.