Juni - Kasteel Huis Bergh
16174
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16174,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Openingstijden Juni

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Zomer Kasteel Huis Bergh

Vanaf donderdag 4 juni 2020, is Huis Bergh weer open na de verplichte sluiting vanwege het coronavirus.

Het kasteel is dan geopend van donderdag t/m zondag tussen 12.30 en 16.30 uur voor bezoekers.
Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via deze website een kaartje met datum en starttijd reserveren (vanaf begin juni). Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart, Vriendenpas, ICOM of Vereniging Rembrandtpas.
Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Hendrik illustratieWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Seizoenstentoonstelling:
Liefde voor de Middeleeuwen

De Collectie Mengelberg op Huis Bergh
13 juni 2020 – 27 juni 2021

Tentoonstelling 2020 preview

Muntslag

 

Op veler verzoek is de Oude Grafelijke Munt heropend. Bezoekers kunnen zelf een munt slaan. Dit gebeurt onder leiding van de muntmeester.
Elke eerste en laatste zondag om 14.30 uur.
Duur: 45 minuten.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.