Maart - Kasteel Huis Bergh
16137
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16137,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Openingstijden Maart

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Maart Kasteel Huis BerghLET OP: zondag 3 maart is het kasteel gesloten i.v.m. carnaval. Er is dan ook geen ridderslag.

 

Iedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Doordeweeks is het kasteel gesloten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Voorjaarsvakantie

 

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we geopend op woensdag 27 februari en op woensdag 6 maart van 12.30 uur tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

Woensdagmiddagen voor Museumkaarthouders

 

Speciaal voor Museumkaart-houders organiseert Huis Bergh speciale bijeenkomsten op woensdagmiddag 13 en 20 februari en 13 en 20 maart.

Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt. Men kan rustig kijken naar de panelen in de Italiaanse kamer of de handgeschreven boeken met prachtige miniaturen en schitterend penwerk te bewonderen.

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Hendrik illustratieWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.
Niet tijdens carnavalszondag 3 maart.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Ongekend Ornament

Baumberger zandsteen op Huis Bergh
t/m 1 mei 2019

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.