Maart - Kasteel Huis Bergh
16137
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16137,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Openingstijden Maart

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Kasteel Huis Bergh is gesloten i.v.m. het coronavirus

Openingstijden

Maart Kasteel Huis BerghIedere zaterdag en zondag geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Iedere woensdag in maart om 14.00 een rondleiding door het kasteel en de toren onder leiding van een gids. De rondleiding duurt 1¼ uur.
De kassa\museumwinkel is geopend vanaf 13.30 uur.
Voor deze rondleiding is reserveren niet mogelijk!
Tip: kom bijtijds want bij 25 personen is de rondleiding vol.

 

Doordeweeks is het kasteel gesloten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame

 

Hendrik illustratieWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.
Niet tijdens carnavalszondag 3 maart.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie en de bijzondere kunstverzameling van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Seizoenstentoonstelling:
Nieuwe Avonturen met een Collectie

Ontdekkingen in de verzamelingen van Huis Bergh
24 mei 2019 – 13 april 2020

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.