Mei - Kasteel Huis Bergh
16162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16162,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden Mei

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Zomer Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

Het gedeelte van de tuin met de fruitbomen is vanaf donderdag 10 mei geopend tijdens openingstijden van het kasteel. Het andere gedeelte blijft wegens herstelwerkzaamheden gesloten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Pinksteren

Tijdens Pinksteren op zondag 20 en maandag 21 mei is het kasteel geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15.00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Eerste Pinksterdag

Op zondag 20 mei, Eerste Pinksterdag, is er Ridderslag om 13.00 uur. Laat je tot Ridder of Jonkvrouw slaan!

 

Tweede Pinksterdag

Tweede Pinksterdag is het de Dag van het Kasteel en het thema dit jaar is Verborgen Verhalen. Er zijn deze dag lezingen om 13.00 en 14.30 uur door historicus Edwin Zweers. Hij vertelt voor de volwassenen over operatie Plunder, het oversteken van de Rijn door de geallieerden in maart 1945. Een vrijwel verborgen verhaal. Na een lezing van 20 minuten gaan de mensen naar de toren om vanaf daar de plekken die benoemd zijn aan te wijzen. Natuurlijk wordt er ook verteld over het kasteel in de oorlogstijd.

 

Kinderen kunnen via de nieuwe audiotour voor kinderen ook verborgen verhalen aanhoren.

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen. In de meivakantie is er een speciaal programma voor kinderen.

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

 

In 2018 wordt de originele, rijk versierde, barokke ingangspartij die eeuwenlang de ingang van Huis Bergh sierde voor het eerst sinds jaren weer getoond.
Om dit heugelijke feit te vieren en om een onderbelicht aspect van het kasteel onder de aandacht te brengen wijdt Kasteel Huis Bergh vanaf 20 april 2018 een tentoonstelling aan Baumberger zandsteen en de fraaie ornamentele accenten gehouwen uit deze natuursteen die Huis Bergh zijn karakter geven.

 

Hierover spoedig meer.

Middeleeuwen

Zondag 29 april, woensdag 2 mei en zondag 6 mei

 

Op zondag 29 april, woensdag 2 mei en zondag 6 mei is er een speciaal programma voor kinderen rondom het thema Middeleeuwen op Kasteel huis Bergh.

Tijdens dit programma over de Middeleeuwen heeft het kasteel aangepaste openingstijden.

 

Details hierover volgen nog.

Audiotour

 

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.