November - Kasteel Huis Bergh
16194
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16194,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden November

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

November Kasteel Huis BerghZaterdag 3, 10 en 17 november is het kasteel geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken.
Om 13:00, 14.00, 15:00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Zondag 4, 11 en 18 november is het kasteel geopend van 12:30 tot 16:30 uur.
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken.
Om 13:00, 14.00, 15:00 en 16:00 uur zijn er torenbeklimmingen o.l.v. een gids.

 

Doordeweeks is het kasteel gesloten.
De tuinen zijn gedurende het winterseizoen gesloten.

Tijdens Welkom bij de Sint

Zaterdag 24 en zondag 25 november is het kasteel wegens het programma Welkom bij de Sint alleen te bezoeken met een rondleiding om 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Omdat niet alles te zien zal zijn bedraagt de toegangsprijs die dagen maar € 10,00 euro. Van te voren bestellen/reserveren is vereist!

 

Bestel hieronder uw kaarten voor een van de rondleidingen op die dagen.
Heeft u een Museumkaart, reserveer dan voor een rondleiding onder vermelding de datum en het tijdstip via info@huisbergh.nl.

 

Bij te weinig aanmeldingen voor een tijdvak gaat dat tijdvak niet door. U
krijgt dan bericht en de mogelijkheid om bij een ander tijdvak aan te sluiten.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Maria ElisabethWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor de kinderen. Tijdens de Sinterklaas viering is er geen Ridderslag!

U hoeft hier niet voor te reserveren.

Gelredag – Omroep Gelderland

 

3 november

 

Bewonder zaterdag 3 november tijdens de Gelredag in kasteel Huis Bergh middeleeuwse schatten uit de tijd van hertogin Catharina van Beieren. Ontdek het kasteel tijdens een rondleiding en woon een lezing bij over de Moderne Devotie, een hervormingsbeweging in de katholieke kerk die tijdens haar leven ontstond. Mis het niet en kom zaterdag tussen 10 en 12 naar ‘s-Heerenberg! Toegang is als altijd gratis.

 

Om 10.15, 11.00 en 11.45 uur is er een rondleiding door het kasteel o.l.v. een gids en een lezing over Catharina van Beieren/ moderne devotie door Mink de Vries.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

Welkom bij de Sint

 

24 en 25 november

 

Spannend! De Sint en zijn Pieten komen al weer bijna naar Nederland. Vol verwachting verwelkomen duizenden jonge kinderen de goedheiligman en zijn Pieten.
Maar…waar logeert Sinterklaas eigenlijk na aankomst in onze stad? In Kasteel Huis Bergh natuurlijk!

 

Let op: tijdens dit weekend heeft het kasteel aangepaste openingstijden en is er geen Ridderslag!

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.