Oktober - Kasteel Huis Bergh
16192
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16192,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden Oktober

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

Oktober Kasteel Huis BerghHet kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

 

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

De Gruwelijk Griezelige Kasteeltocht

Hendrik illustratieTijdens de herfstvakantie kun je in het kasteel een gruwelijk griezelige kasteeltocht meemaken. Het kasteel is natuurlijk een superplek om te griezelen, met al die enge nisjes, gangen en kelders…. Durf jij het aan om van de kelder door het kasteel helemaal naar de toren gaan?
Het programma vindt plaats om 13.00 uur en om 14.30 uur op de volgende data: 14, 17, 21, 24, 25 en 28 oktober 2018

 

Voor de extra-stoere griezelaars is er dit jaar speciaal een avondopenstelling op vrijdag 26 oktober om 18.30 uur!

 

Tickets vanaf 30 september beschikbaar

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.