Pinksteren - Kasteel Huis Bergh
21277
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21277,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HOME > OPENINGSTIJDEN >2E PINKSTERDAG

dag_van_het_kasteel_250x250

Dag van het Kasteel op Kasteel Huis Bergh – 2e Pinksterdag

Op de 2e Pinksterdag is het weer de landelijke Dag van het Kasteel.
Op deze dag wordt op Huis Bergh speciaal aandacht geschonken aan het thema van dit jaar: Verborgen Verhalen Verteld.
Voor zowel volwassenen als kinderen is er een programma samengesteld.

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Programma

Voor volwassenen wordt het verhaal over Huis Bergh in de nadagen van de 2e Wereldoorlog verteld. Historicus Edwin Zweers zal u aan de hand van originele foto’s en filmpjes meenemen naar 23 maart 1945 en Operatie Plunder. Die operatie betekende de oversteek van de Rijn door Britse, Canadese en Amerikaanse eenheden en de hevige strijd die daarop volgde in een poging onder anderen de toenmalige gemeente Bergh te bevrijden.
Edwin Zweers sluit zijn lezing van ca. 20 minuten bovenop de verdedigingstoren af. Het dak van het kasteel is een ideale plek om aan te wijzen waar de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld in grensstad ‘s-Heerenberg. De lezingen starten om 13.00 en om 14.30 uur.

Voor kinderen zijn er in de oude middeleeuwse kelder meeslepende verhalen te beluisteren die te maken hebben met die kelder. Dat belooft spannend te worden want er is in al die jaren heel wat gebeurd in deze ruimte…
Om 12.45, 13.30, 14.30 en 15.30 uur is er een voorstelling in de kasteelkelder van 20 minuten.

Voor zowel volwassenen áls kinderen zijn de verhalen van de audiotour over de rijke historie, de bewoners van Huis Bergh en de bijzondere kunstverzameling te beluisteren. De audiotour voor kinderen gaat dan in première!
Deze verhalen zijn tijden de openingstijden van het kasteel tussen 12.30 en 16.30 te horen.

Kasteel Huis Bergh
Audiotour Huis Bergh

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Verkrijgbaar in de App Store
Beschikbaar in de Google Play Store

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.