September - Kasteel Huis Bergh
16189
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16189,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Openingstijden September

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Openingstijden

September Kasteel Huis BerghLet op: Op zaterdag 15 september is het kasteel wegens een besloten feest gesloten.

 

Het kasteel is open op dinsdag t/m zondag van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming o.l.v. een gids.

Maandags is het kasteel gesloten.

 

De tuin is tijdens de openingstijden van Huis Bergh te bekijken.

Wijzigingen voorbehouden! 

Ridderslag en benoeming tot hofdame 

 

Maria ElisabethWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!
Iedere zondag om 13:00 uur ridderslag voor kinderen.

U kunt hier niet voor te reserveren.

Thema van het jaar 2018:
Ongekend ornament

tot 1 maart 2019

ADG Europe– Shakespeare’s Macbeth
woensdag 5 september 2018 – 18.00 uur

 

Macbeth is Shakespeares kortste en tevens bloedigste tragedie.
De moedige Schotse generaal Macbeth krijgt van drie hekssen de voorspelling, dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Aangezet door zijn vrouw doodt Macbeth koning Duncan en neemt bezit van de troon. Eenmaal op de troon ontpopt hij zich tot een ware tiran, die door angst en wraakzucht wordt verteerd.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.