David Bergmüller - Kasteel Huis Bergh
20123
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20123,page-child,parent-pageid-17069,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > DAVID BERGMÜLLER

David Bergmüller

Een luitsoirée bij Saizenay

zaterdag 6 april – 20.00 uur

Het Franse kamermuziekrepertoire van de zeventiende en vroege achttiende eeuw – ‘le Grand Siècle’ – bevat een indrukwekkende hoeveelheid composities voor luit en theorbe. Twee van de rijkste verzamelingen werden aangelegd door Jean Etienne Vaudry, ‘Seigneur de Saizenay et de Poupet’.
De collecties van deze edelman, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender.

Kaartverkoop verloopt via: www.oudemuziek.nl

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

Zoals veel jonge musici begon de Oostenrijkse luitist David Bergmüller zijn muzikale loopbaan op de klassieke gitaar. Nog tijdens zijn opleiding aan het Tiroler Landeskonservatorium ontdekte hij de luit, waarna hij koos voor een studie luit aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Hopkinson Smith. Hij voltooide zijn master aan de Hochschule für Musik Trossingen bij Rolf Lislevand. Bergmüller geeft recitals, treedt op met ensembles als L’AutremOnde en zijn eigen Ensemble sferraina en is veelgevraagd als continuospeler, ondere andere bij Collegium 1704 en Ars Antiqua Austria. In 2017 won Bergmüller de Franz Joseph Aumann Prize in de International H.I.F. Biber Competition.

Uitvoerders

David Bergmüller – luit en theorbe

Organisatie

Kaarten bestellen

Entree: € 23,-

Vrienden (of Oude Muziek): € 19,-

Student/CJP: € 10,-

Kaartverkoop verloopt via: www.oudemuziek.nl

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.