Hollands Glorie - Kasteel Huis Bergh
20128
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20128,page-child,parent-pageid-17069,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

HOMECONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > HOLLANDS GLORIE

Hans Visser en Irena Filippova

Hollands Glorie

Zondag 17 februari – 16.30 uur

Hollands Glorie is een muzikale reis in beeld en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst.
Ook zal er een schilderij uit de collectie van Huis Bergh belicht worden.

Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

‘In de voorstelling tonen we de allermooiste schilderijen en ondersteunen
die fantastische beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. De combinatie van schilderijen en muziek is overweldigend!’

Grote variatie in onderwerpen en muziek

‘In de voorstelling wordt het leven en werk van verschillende schilders besproken. Denk aan Rubens, Rembrandt, Vermeer maar ook aan de eerste vrouwelijke meester-schilder Judith Leyster’. Het muziekrepertoire in Hollands Glorie is gevarieerd. Het is een mix van ballades, instrumentals en improvisatie. Ook zijn er een paar zeventiende-eeuwse liedjes. Ook het Flairckverleden zal herkenbaar zijn.

‘Deze voorstelling is uitermate geschikt voor de jeugd’. ‘De jongere bezoeker krijgt op een aangename en vooral makkelijke manier geschiedenisles.

Uitvoerders

Hans Visser

Irena Filippova

Website

Kaarten bestellen

Entree: € 19,-

Vrienden: € 16,-

Kinderen tot 13 jaar/CJP: € 12,-

Muziekschool Oost-Gelderland*: € 7,50

* tot 18 jaar.

Vriend van Kasteel Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op concerten, de zaalhuur en door Huis Bergh uitgebrachte publicaties.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Hal Huis Bergh

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.