Vriendenmiddag - Kasteel Huis Bergh
17094
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17094,page-child,parent-pageid-17069,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > CONCERTEN EN EVEMENTEN > PROGRAMMA > VRIENDENMIDDAG

Vriendenmiddag

Vriendenmiddag 2019

Exclusieve viewing Nieuwe Avonturen met een Collectie

Zondag 6 oktober 2019 – 16.00 uur

In 2019 wordt een aantal belangrijke stukken uit de rijke middeleeuwse collecties van Huis Bergh onder de loep genomen door twaalftal wetenschappers uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Hun bevindingen staan centraal in de tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een collectie’ en in de gelijknamige publicatie.
Voor de Vrienden van Huis Bergh organiseren we een vriendenmiddag met een exclusieve bezichtiging van deze tentoonstelling. Eén avontuur in het bijzonder wordt eruit gelicht door een bijzondere gast.

Entree is gratis. Meldt u zich tijdig aan.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Achtergrond

De seizoenstentoonstelling 2019 ‘Nieuwe avonturen met een collectie’ staat in het teken van recent (kunst)historisch onderzoek van een aantal stukken op het kasteel. Een van de onderzochte stukken is een schilderij op paneel uit begin zestiende eeuw met 14 heiligen erop afgebeeld. In 2015 werd besloten het schilderij te restaureren omdat er plaatselijk verf losliet. Om deze verf goed te kunnen hechten moesten de vernislaag en de overschilderingen er af. Bij het afnemen van de vernis en de overschilderingen kwam restaurator Pauline Marchand voor een verrassing te staan. Zij vertelt deze middag wat zij vervolgens allemaal heeft gedaan voordat de restauratie in 2019 kon worden voltooid.

In de publicatie bij de tentoonstelling vertelt gastconservator, Annemarie Vels Heijn, het kunsthistorische verhaal over dit schilderij. De publicatie ‘Nieuwe avonturen met een collectie’ is deze middag te koop tegen een gereduceerde prijs.

Vanaf 16.00 uur ontvangst met koffie/thee. Om 16.30 uur begint de presentatie. Ca. 17.30 uur is er een afsluitende borrel. Vrienden worden in de gelegenheid gesteld om twee introducés mee te nemen. Entree is gratis.

Let op: meldt u wel tevoren aan (tot uiterlijk 28 september) en met het aantal personen via: info@huisbergh.nl

Uitvoerder

Pauline Marchand

Website

Nieuwe Avonturen met een Collectie

Vriend van Huis Bergh

Vrienden betalen jaarlijks een contributie waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Dit geld wordt besteed aan culturele activiteiten en kunstaankopen. Profiteer nu van vrije toegang in het kasteel tijdens openingsuren, kortingen op evenementen, de zaalhuur en de museumwinkel.

Kosten: €30,- p.p. (€45,- per paar)

Zakelijke bijeenkomsten

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.