Codekrakers - Kasteel Huis Bergh
23967
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23967,page-child,parent-pageid-15496,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > CODEKRAKERS

CODEKRAKERS

Zomeractiviteit voor kinderen in het kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg

Hoe goed ben jij in het oplossen van puzzels? Kom het laten zien in kasteel Huis Bergh.

Je krijgt meerdere vragen over het kasteel en de museumstukken. De antwoorden leiden je naar een codewoord. En alleen met dat codewoord krijg je toegang tot de toren.

Let op!

Wanneer kun je proberen de code te kraken? Elke zondagmiddag in juli en augustus tussen 13.00 en 15.00 uur.

Let op!: Op zondag 9 augustus is er geen programma.

Wel van tevoren een kaartje reserveren.

Geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud.

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Gezocht: codekrakers

Hoe goed ben jij in het oplossen van puzzels? Kom het laten zien in kasteel Huis Bergh.

Je krijgt meerdere vragen over het kasteel en de museumstukken. De antwoorden leiden je naar een codewoord. En alleen met dat codewoord krijg je toegang tot de toren. Wat gebeurt er dan in de toren, hoor ik je denken? Dat is nog geheim, maar ik kan wel vast verklappen: daar wil je beslist bij zijn!

Let op: er is een dresscode. Kom verkleed naar het kasteel alsof je in de middeleeuwen leefde. Dus bijvoorbeeld als ridder of hofdame of als boer of koning. Hoe je dat doet mag je zelf weten.

Wanneer kun je proberen de code te kraken? Elke zondagmiddag in juli en augustus tussen 13.00 en 15.00 uur.

Wanneer en voor wie?

Maria Elisabeth

Wanneer kun je proberen de code te kraken? Elke zondagmiddag in juli en augustus tussen 13.00 en 15.00 uur. Wel van tevoren een kaartje reserveren via onze site: www.huisbergh.nl

Geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. Ouders worden niet in de kerker opgesloten als ze iets jongere kinderen een beetje helpen…

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfst- en kerstvakantie.

Kosten: € 7,50 p.p.*

*met een minimum van € 80,-Kinderfeestjes zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfst- en kerstvakantie.

Ridderslag

Wilt u ook een bijzonder kinderfeestje boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.