Groep 1 / 2 / 3 / 4 - Feest! - Sinterklaas - Kasteel Huis Bergh
20644
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20644,page-child,parent-pageid-16325,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

HOME > KINDERENSCHOOLPROGRAMMA > GROEP 1 / 2 / 3 / 4 – FEEST! – SINTERKLAAS

Groep 1 / 2 / 3 / 4 – Feest! – Sinterklaas

Feest! in het Kasteel: groep 1 t/m 4 Sinterklaas, 2016

Geschikt voor: groep 1 / 2 / 3 / 4

Het Sinterklaasfeest is de meest gewaardeerde traditie in Nederland, blijkt uit onderzoek. Ieder kind kent de goedheiligman en kijkt al vroeg in het jaar uit naar zijn komst uit Spanje. In Feest! Weet wat je viert toont Huis Bergh de Nederlandse jaarfeesten met een christelijke achtergrond of oorsprong. Het zijn feesten die ieder jaar gevierd worden, door volwassenen en kinderen.

 

Sinterklaas logeert in 2019 weer in het kasteel in ’s-Heerenberg.
Waar de Sint in het weekend kinderen én hun ouders, opa’s en oma’s ontvangt, zijn doordeweeks leerlingen én de juffen en meesters van harte uitgenodigd om op bezoek te komen.

Wilt u ook een bijzonder schoolreisje organiseren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Kasteel Huis Bergh

Al eeuwenlang brengt Sinterklaas een bezoek aan de stad ’s-Heerenberg. Vol verwachting verwelkomen duizenden jonge kinderen de goedheiligman en zijn Pieten.
Maar…waar logeert Sinterklaas eigenlijk na aankomst in onze stad? In Kasteel Huis Bergh natuurlijk!

Sint-Nicolaas

Huis Bergh Zwarte Pieten

De afgelopen twee jaar bezochten meer dan 2000 schoolkinderen Sinterklaas op zijn logeeradres. Ook in 2019 zal er weer een educatief programma rondom Sinterklaas gemaakt worden.

Daarom bent u ook in 2019 weer met uw klas welkom om Sinterklaas in kasteel Huis Bergh te bezoeken. En ook nu halen we u en uw klas graag met een bus op van school en brengen we u weer terug na afloop. Dat is inbegrepen bij de prijs.

Elk jaar een ander thema

Elk jaar heeft de Sintviering op kasteel Huis Bergh een thema, waardoor de kinderen iets leren over de achtergrond van deze christelijke feestdag. Er wordt nog aan het thema van 2019 gewerkt maar zodra het bekend is zullen we dat hier bekend maken. Hou daarom deze pagina in de gaten!

Feest! weet wat je viert

Dit lesprogramma valt onder het lesprogramma Feest! Weet wat je viert. een initiatief van Museum Catharijneconvent in samenwerking met onder andere kasteel Huis Bergh.

Feest in het KasteelMet het educatieproject Feest! Weet wat je viert wil Museum Catharijneconvent samen met museumpartners door het hele land verspreid, álle basisschoolkinderen van Nederland leren over de betekenis van feestdagen aan de hand van topstukken uit onze nationale museumcollecties. Waarom vieren we Pinksteren en Kerstmis? Wat zijn de overeenkomsten tussen Pesach en Pasen, en wat hebben Abraham en Isaac met het offerfeest te maken?

Feest! Weet wat je viert gaat over alle religieuze feestdagen en de vele overeenkomsten. Iedere religie heeft een vastentijd en een lichtfeest. Het is belangrijk dat kinderen met verschillende culturele achtergronden elkaar begrijpen en een verbinding voelen. Leren over de achtergrond van de feestdagen is belangrijk voor het historisch besef en voor kunstzinnige oriëntatie.

Kijk voor meer informatie op de website

feestweetwatjeviert.nl.

Waardering

Dit Sinterklaasprogramma wordt erg gewaardeerd door de scholen die er al eerder waren. Hieronder een aantal reacties:

“Wat hebben de kinderen genoten deze dag! Het feit dat ze kinderen vooraf iets moeten maken om later mee te nemen is zeker een top. Op deze manier worden kinderen al enthousiast gemaakt. Tijdens de rondleiding zelf was het leuk om de verschillende kamers te zien, de muntsmid te ontmoeten om uiteindelijk bij de Sint te eindigen.”

Basisschool De Bem

“Wij vonden het een erg leuke ochtend, de kinderen hebben genoten!!
Het kasteel was mooi versierd in Sinterklaassfeer en de verschillende onderdelen van het programma zijn door ons als positief ervaren.
Toppers hierbij waren de slaapkamer van de sint en het pietenparcours (en natuurlijk het bezoek aan de sint).”

Stichting Essentius

Leerdoelen

  • Leerlingen doen ervaring op met museumbezoek;
  • Leerlingen leren over geschiedenis van Sint-Nicolaas.

Het pakket sluit aan bij de kerndoelen 38, 51, 53, 54 en 56

Aanmelden

Voor een bezoek met een schoolklas kunt u de klas aanmelden via info@huisbergh.nl of bellen met 0314-661281.
Het programma kan geboekt worden voor scholen op 25, 26, 27, 28 en 29 november en 2, 3 en 4 december 2019.

Kosten

Reguliere kosten: € 5,- euro p.p.*

*inclusief busvervoer indien de school binnen een straal van 40 kilometer van ’s-Heerenberg is.

Parkeren direct bij kasteel: €2,50 per auto

Parkeren in de omgeving: houdt u rekening met de blauwe zone én de loopafstand naar het kasteel.

Feest! in het kasteel programma

In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Kasteel Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel. In dit programma wordt aandacht besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen. Wat vieren we als we Pasen, Kerstmis of Allerheiligen vieren?

Geschikt voor groep 1 t/m 8. Dit programma is te boeken in overleg van maandag tot en met vrijdag. Dit programma duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur.

Sluit aan op de Kerndoelen: 1, 2, 12, 37, 38, 49, 51, 55, 56

Feest in het kasteel scholen

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Overige activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder schoolreisje regelen?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.