Groep 1 / 2 / 3 / 4 - Living History - Kasteel Huis Bergh
16864
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16864,page-child,parent-pageid-16325,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDERENSCHOOLPROGRAMMA > GROEP 1 / 2 / 3 / 4 – LIVING HISTORY

Groep 1 / 2 / 3 / 4 – Living History

Living History

Geschikt voor: groep 1 / 2 / 3 / 4

Levende geschiedenis: hoera, de graaf is veilig terug in zijn woning na een veldslag! De voorbereidingen voor het feest zijn in volle gang. Komen jullie kijken in het kasteel van de graaf en helpen met de voorbereidingen? De kinderen lopen door de woning van de graaf en komen 5 middeleeuwse personages tegen.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, waarbij ze het zojuist geleerde kunnen toepassen.

Wilt u ook een bijzonder schoolreisje organiseren?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Verhalen met personages

Bij elk personage leren ze iets over hoe het was om in de middeleeuwen te leven en in het kasteel te wonen. Er worden verhalen verteld, vragen gesteld en ze doen actief mee aan het programma door het uitvoeren van opdrachten.

Bezoek

livinghistory2-200x200Het programma is alleen te boeken voor groepen van minimaal 100 personen. Er is een maximum van 150 leerlingen per dagdeel. Het programma is uitermate geschikt voor alle groepen 1 t/m 4 van één of meerdere vestigingen. Voor begeleiding zijn tenminste twee begeleiders per groep nodig. De leerlingen dienen van tevoren op de hoogte te zijn van de algemene gedragsregels in musea. Eten en drinken is in het kasteel niet toegestaan. Het kasteel is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Scholen krijgen daarnaast een tijdschema waarop staat hoe laat welke groep aanwezig moet zijn. Voor de continuïteit van het programma is het belangrijk dat deze tijden worden aangehouden.

Kenmerken van dit lesprogramma

Thema: Hoe woon jij?
Locatietype: Op locatie
Discipline: Erfgoed

Reizen in de Tijd

Dit lesprogramma wordt ook aangeboden via www.reizenindetijd.nl. Reizen in de Tijd is het cmk-project van Gelders Erfgoed in samenwerking met de provincie Gelderland en verschillende partners in Rivierenland.

Reizen in de TijdIn de doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd (RidT) is erfgoedonderwijs de drager. Welk verleden bepaalt ons heden, hoe doet het dat, en wat vinden wij daarvan? Wat doen wij met ons verleden? Wat kunnen en willen we er nog mee? Door de schooljaren heen maken de leerlingen een reis door de tijd. Dit doen ze door lessen die worden aangeboden via deze website.

Al het materiaal dat de leerlingen nodig hebben om deze reis te maken is te vinden op de website van Reizen in de Tijd: het is de virtuele gereedschapskist voor leerlingen en leerkrachten. Er zijn opdrachten, verhalen, achtergrondinformatie, presentaties, handleidingen en games te vinden.

Werkvorm

Werkvorm: luisteren, interactief en lichamelijk actief meedoen

De kinderen leren: creatief nadenken, communiceren, vergelijken, reflecteren, zich in te leven, nieuwe woorden te gebruiken, de essentie uit een verhaal te halen, respectvol te luisteren naar en het bekritiseren van anderen. En er vindt een klein stukje lichamelijke ontwikkeling plaats door het doen van lichamelijke opdrachten.

Dit programma duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur. Sluit aan op de kerndoelen: 1, 2, 12, 37, 51, 52 en 56.

Kosten

Reguliere kosten: € 5,- euro p.p.*

*Minimaal 100 kinderen

Parkeren direct bij kasteel: €2,50 per auto

Parkeren in de omgeving: houdt u rekening met de blauwe zone én de loopafstand naar het kasteel.

Feest! in het kasteel programma

In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Kasteel Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel. In dit programma wordt aandacht besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen. Wat vieren we als we Pasen, Kerstmis of Allerheiligen vieren?

Geschikt voor groep 1 t/m 8. Dit programma is te boeken in overleg van maandag tot en met vrijdag. Dit programma duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur.

Sluit aan op de Kerndoelen: 1, 2, 12, 37, 38, 49, 51, 55, 56

Feest in het kasteel scholen

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Overige activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

Wilt u ook een bijzonder schoolreisje regelen?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.