Welkom bij de Sint - Kasteel Huis Bergh
20529
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20529,page-child,parent-pageid-15496,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > WELKOM BIJ DE SINT

Welkom bij de Sint

Spannend! De Sint en zijn Pieten komen al weer bijna naar Nederland. Vol verwachting verwelkomen duizenden jonge kinderen de goedheiligman en zijn Pieten.
Maar…waar logeert Sinterklaas eigenlijk na aankomst in onze stad? In Kasteel Huis Bergh natuurlijk!

Bezoek de Sint!

Ook dit keer verblijft de Sint met zijn Pieten weer een heel weekend op het kasteel!
Je kan hen bezoeken op zaterdag 24 en zondag 25 november van 10.00 tot 17.15 uur in Kasteel Huis Bergh in Kasteelstad ‘s-Heerenberg.
Reserveer je plek en zorg dat je erbij bent. Dit mag je niet missen!
Op dit moment voordeel tickets met vroegboekkorting beperkt beschikbaar!

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Bestel nu kaarten met korting

Wat is er allemaal te doen?

Er is van alles te doen voor de kinderen met hun (groot) ouders!
Kinderen kunnen pepernoten bakken en meedoen aan het Pietenparcours om zo hun Pietendiploma te verdienen.
Er worden liedjes gezongen, samen muziek gemaakt en de voetjes gaan van de vloer met de Pietendisco. De Postpiet heeft hulp nodig in de Postkamer en de kinderen gaan op zoek naar hun verlanglijstje. Bezoek het woonvertrek, de slaapkamer van de Sint en ga natuurlijk met de goedheiligman op de foto.

Praktische info

  • Koop een ticket online en kies een datum en starttijd uit.
  • Geef aan hoeveel kinderen en volwassen er mee gaan.
  • Je krijgt een e-ticket met mooie kleurplaat en neem deze mee naar Huis Bergh
  • Wij scannen de kaart en je hebt toegang tot het kasteel en de activiteiten er om heen.
  • Je mag zelf weten hoelang je in het kasteel blijft; om 17.15 uur sluit het kasteel en 17.30 uur de activiteiten.
  • Parkeren kan op de parkeerplaats bij Huis Bergh

Welkom bij de Sint is een evenement van Mediavent – Schuttersweg 31 – 7071 XE Ulft – tel: 0315-74 55 55 – info@mediavent.nl – KVK: 63572133 – BTW NR: NL162871600B01
Algemene ticketvoorwaarden.

Sinterklaas nu ook voor scholen!

Ook dit jaar is erweer een educatief programma voor scholen rondom Sinterklaas gemaakt. In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Kasteel Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel waarin aandacht wordt besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen.

Elk jaar heeft de Sintviering op kasteel Huis Bergh een thema. Dit jaar staan de tradities en rituelen rondom Sinterklaas zelf centraal. Waar komen onze gebruiken rondom het Sinterklaasfeest vandaan? Waarom is Sinterklaas in onze traditie zo’n gulle gever? Aan de hand van enkele oude legenden wordt dit uitgelegd.

Geschikt voor groep 1 t/m 4. Dit programma is te boeken in overleg. Dit programma duurt ongeveer een uur.

Sluit aan op de Kerndoelen: 38, 51, 53, 54 en 56.

Feest-Sinterklaas

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Bestel nu kaarten met korting

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.