Welkom bij de Sint - Kasteel Huis Bergh
20529
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20529,page-child,parent-pageid-15496,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > WELKOM BIJ DE SINT

Welkom bij de Sint

Welkom bij de Sint 2022

Bezoek dit jaar de Sint en zijn Pieten op kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg op 19, 20 26 of 27 november. Kom de Pieten helpen in het kasteel en ontmoet Sinterklaas. Een unieke belevenis die je niet mag missen!

Boek dus op tijd!

Let op: Mocht je al kaarten hebben gekocht in 2021 dan zijn deze dit jaar geldig. Afhankelijk of je de eerste zaterdag of zondag van het eerste of tweede weekend zou gaan; is je ticket ook geldig op die betreffende dag en tijdstip. Had je bijvoorbeeld een kaartje voor de 1e zondag om 12.00 uur dan is het ticket nu geldig op zondag 20 november om 12.00 uur. Mocht je de tickets liever op een andere dag of tijdstip willen gebruiken dan kun je ons dit doorgeven per mail en sturen we nieuwe tickets toe: info@welkombijdesint.nl

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Gemakkelijk en snel kaarten bestellen!

Wat is er allemaal te doen?

sinterklaas werkkamerJaarlijks weten duizenden kinderen, ouders en grootouders inmiddels het kasteel ook te vinden tijdens het verblijf van de Sint. Hij stelt dit jaar 2 weekenden de poort open om het kasteel te bezoeken. De bezoekers krijgen een kijkje achter- en voor de schermen. De hulp van de kinderen is dat weekend ook van harte welkom waardoor de Sint een inhaalslag maken waar nodig.

Overal in het kasteel staan er pakjes en ruik je de pepernoten. De kinderen helpen de Pieten met allerlei soorten klusjes zoals pepernoten bakken en pakjes overgooien en op daken klimmen. Daarnaast kun je ook zien waar ze verblijven. Er is zelfs een heuse Pietendisco waar je met de Pieten kunt dansen!
Ook Sinterklaas zelf is aanwezig in het kasteel en wil je graag ontmoeten. Bezoek zijn woonvertrek en slaapkamer.

Het is een doorstroom event waarbij er geen zitgelegenheid is en u op eigen tempo de route aflegt. U komt langs diverse kamers en activiteiten. Ook buiten is er het e.e.a. te beleven. Als alle stempels zijn verzameld ontvangen je een heus Pietendiploma!

Opdracht

Inmiddels is het ook traditie dat de vertelpieten aan het begin van de tocht door het kasteel de kinderen een opdracht meegeven. Zo waren de Pieten al eens de Gouden Pepernoot kwijt en E-mailpiet de code van zijn computer. Elk jaar weten de kinderen de Pieten weer te helpen met de klusjes en de speciale opdracht die ze bij de start krijgen. Of er dit jaar ook weer een nieuwe uitdaging wacht voor de kinderen, is nog te bezien.

Praktische info

  • sinterklaas cadeausKlik op Tickets bestellen en vul stap voor stap het formulier in
  • Geef aan met hoeveel personen u wilt komen
  • Kies de datum en tijdstip
  • Betalen kan makkelijk via I-Deal
  • De tickets ontvangt u binnen 24 uur in uw mailbox

 

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd mailen en krijgt u persoonlijk antwoord!

Welkom bij de Sint is een evenement van Mediavent – Schuttersweg 31 – 7071 XE Ulft – tel: 06-42103366 – info@mediavent.nl – KVK: 63572133 – BTW NR: NL162871600B01
Algemene ticketvoorwaarden.

Sinterklaas nu ook voor scholen!

Ook dit jaar is erweer een educatief programma voor scholen rondom Sinterklaas gemaakt. In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Kasteel Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel waarin aandacht wordt besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen.

Elk jaar heeft de Sintviering op kasteel Huis Bergh een thema. Het thema van dit jaar is de Sint als beschermheilige van de zeelieden. Deze legenden zijn de leidraad voor de activiteiten voor de kinderen die Huis Bergh bezoeken.

Geschikt voor groep 1 t/m 4. Dit programma is te boeken in overleg. Dit programma duurt ongeveer een uur.

Sluit aan op de Kerndoelen: 38, 51, 53, 54 en 56.

sinterklaas poort

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Gemakkelijk en snel kaarten bestellen!

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.