Welkom bij de Sint - Kasteel Huis Bergh
20529
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20529,page-child,parent-pageid-15496,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > KINDEREN > WELKOM BIJ DE SINT

Welkom bij de Sint

Dit jaar is het voor de vijfde keer dat de goedheiligman op kasteel Huis Bergh zijn koffers en cadeaus opslaat. Uiteraard komt hij niet alleen en daarom moet zijn logeeradres van een fors formaat zijn en juist daarom is het kasteel uitermate geschikt. Er is genoeg plek voor alle Pieten, de cadeaus, snoepgoed en er is natuurlijk een heerlijk groene wei voor Amerigo beschikbaar.

De Sint viert 5 jarig jubileum in Huis Bergh

Ook dit keer verblijft de Sint met zijn Pieten weer een heel weekend op het kasteel!
Je kan hen bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 november van 10.00 tot 17.30 uur in Kasteel Huis Bergh in Kasteelstad ‘s-Heerenberg.
Reserveer je plek en zorg dat je erbij bent. Dit mag je niet missen!

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Bestel nu kaarten met korting

Wat is er allemaal te doen?

Welkom bij de Sint - werkkamerJaarlijks weten duizenden kinderen, ouders en grootouders inmiddels het kasteel ook te vinden tijdens het verblijf van de Sint. Hij stelt 1 weekend de poort open om het kasteel te bezoeken. De bezoekers krijgen een kijkje achter- en voor de schermen. De hulp van de kinderen is dat weekend ook van harte welkom waardoor de Sint een inhaalslag maken waar nodig.

De kids helpen o.a. met het inpakken van cadeaus en pepernoten bakken. Ook kunnen ze op het Pietenparcours zelf ervaren hoe de Pieten leren te balanceren op de daken. In de Pietenschool leren ze meer over de reis van Madrid naar ’s-Heerenberg en zingen ze samen met de muziekpieten bekende Sinterklaasliedjes. In de Postkamer komen alle verlanglijstjes, tekeningen en e-mailtjes binnen, het Grote boek van de Sint staat op een centrale plek en een bezoek aan de Sint zelf mag niet ontbreken.

Wie wil er geen kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas (compleet met badkamer) waar hij van achter zijn bureau graag met de kinderen op de foto gaat. In de Pietendisco zorgt DJ Piet ervoor dat de Pieten én de kinderen lekker soepel blijven en alle actuele dansmoves kennen.

Opdracht

Inmiddels is het ook traditie dat de vertelpieten aan het begin van de tocht door het kasteel de kinderen een opdracht meegeven. Zo waren de Pieten al eens de Gouden Pepernoot kwijt en E-mailpiet de code van zijn computer. Elk jaar weten de kinderen de Pieten weer te helpen met de klusjes en de speciale opdracht die ze bij de start krijgen. Of er dit jaar ook weer een nieuwe uitdaging wacht voor de kinderen, is nog te bezien.

Praktische info

  • Pietenparcour– Koop een ticket online en kies een datum en starttijd. Dagtickets zijn aan de kassa verkrijgbaar.
  • – Geef aan hoeveel kinderen er mee gaan.
  • – Je krijgt een e-ticket en neem deze mee naar het Kasteel.
  • – Wij scannen de kaart en je hebt toegang tot de locatie en de activiteiten er om heen.
  • – Je mag zelf weten hoelang je in het kasteel blijft; om 17.30 uur stoppen de activiteiten op de locaties.
  • – Sinterklaas en zijn pieten verblijven dit jaar 1 weekend op Huis Bergh in ‘s-Heerenberg.
  • – Parkeren kan op de parkeerplaats bij het Kasteel in Kasteelstad ‘s-Heerenberg

Welkom bij de Sint is een evenement van Mediavent – Schuttersweg 31 – 7071 XE Ulft – tel: 06-42103366 – info@mediavent.nl – KVK: 63572133 – BTW NR: NL162871600B01
Algemene ticketvoorwaarden.

Sinterklaas nu ook voor scholen!

Ook dit jaar is erweer een educatief programma voor scholen rondom Sinterklaas gemaakt. In samenwerking met het Catharijneconvent in Utrecht organiseert Kasteel Huis Bergh het programma Feest! in het kasteel waarin aandacht wordt besteed aan het culturele erfgoed van de nationale feestdagen.

Elk jaar heeft de Sintviering op kasteel Huis Bergh een thema. Dit jaar staan de tradities en rituelen rondom Sinterklaas zelf centraal. Waar komen onze gebruiken rondom het Sinterklaasfeest vandaan? Waarom is Sinterklaas in onze traditie zo’n gulle gever? Aan de hand van enkele oude legenden wordt dit uitgelegd.

Geschikt voor groep 1 t/m 4. Dit programma is te boeken in overleg. Dit programma duurt ongeveer een uur.

Sluit aan op de Kerndoelen: 38, 51, 53, 54 en 56.

Feest-Sinterklaas

Bezoek de Sint en zijn Pieten

Bestel nu kaarten met korting

Educatief schoolprogramma

Voor scholen is er een uitgebreid aanbod educatieve progamma’s. In al onze programma’s staan niet alleen geschiedenis, kunst en cultuur centraal, maar spelen taalverrijking en communicatie ook een grote rol.

Alle programma’s zijn (deels) interactief. Door middel van vragen worden de kinderen gestimuleerd zich in te leven in een ander deel van de geschiedenis, zodat ze het zojuist geleerde kunnen toepassen. Ze leren op deze manier te luisteren naar elkaar en elkaars mening te respecteren. De woordenschat wordt uitgebreid en ze leren hun eigen plaats in de maatschappij in te schatten.

Overige Activiteiten

Naast de reguliere kinderfeestjes en het educatieve schoolprogramma zijn er ook overige activiteiten en spelletjes beschikbaar op Kasteel Huis Bergh. Neem een kijkje in de wondere wereld van Kasteel Huis Bergh, haar schatten en levendige historie.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.