Wijngaard Arrangement - Kasteel Huis Bergh
15668
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15668,page-child,parent-pageid-15664,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > ARRANGEMENTEN > WIJNGAARD ARRANGEMENT

Wijngaard Arrangementen

Wijngaard Arrangement

Ontdek de wereld van de Achterhoekse kasteelwijn op Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh en Wijngoed Montferland hebben een speciaal arrangement voor u samengesteld waarbij wijnbeleving en een unieke locatie centraal staan.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Kasteel Huis Bergh

Eens was het imposante kasteel het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Kasteel Huis Bergh ligt midden in het golvende landschap van het Montferland. Direct naast het kasteel ligt het 18e-eeuws parkbos De Plantage. Binnen in het kasteel is een laat-middeleeuwse kunstverzameling te bewonderen. U wordt door een museummedewerker welkom geheten en rondgeleid door het prachtige kasteel. Tussendoor wordt er een kopje koffie of thee geschonken.

Totale tijdsduur rondleiding: 1¼ uur.

Daarna brengt u een bezoek aan Wijngoed Montferland. Via een ophaalbrug verlaat u het kasteel en wandelt u via het 18e-eeuws parkbos ‘De Plantage’ naar wijngaard Bergherbos. Daar wordt u begroet door de wijnboer met een welkomstdrankje. Hij vertelt over de geschiedenis van Wijngoed Montferland en hij laat u kennismaken met de Nederlandse wijnbouw. Hier loopt u tussen de druivenstokken (4 rassen rode en witte druiven) en ervaart u de sfeer van deze biologische wijngaard. In de wijngaard kunt u genieten van het uitzicht over het Rijndal en van de heuvels rond Hoch-Elten.

Ter plekke wordt er een proeverij voor u georganiseerd. Maar liefst vier verschillende wijnen in drie kleuren worden voor u ingeschonken en u kunt ze beoordelen op geur en smaak. De met een 1e en 2e prijs onderscheiden rode wijnen (tijdens de Nederlandse Wijnkeuring van biologische wijnen) zullen niet ontbreken.

Tegen extra betaling wordt een kaasbuffet met stokbrood en olijven geserveerd.

Bijzonderheden:

Dit arrangement is te reserveren tijdens de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Natuurlijk bent u vrij om de tijd te nemen na afloop nog te genieten van de omgeving. Naar de mogelijkheden van een uitgebreidere lunch of specifieke wensen voor dit arrangement kunt u informeren. Wij zijn u graag van dienst!

Prijs: € 39,00 p.p.*

* Dit arrangement is mogelijk vanaf 15 personen.

Te boeken van mei t/m oktober, andere data in overleg.

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Zilveren Munt

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.