Kerstmis - Kasteel Huis Bergh
20763
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20763,page-child,parent-pageid-15634,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Kerstmis op Huis Bergh

Huis Bergh Kerst Hoofdburcht

Bezoekers van Huis Bergh worden in de koude decembermaand ondergedompeld in het warme gevoel wat bij Kerstmis hoort. In de ontvangsthal treft u traditiegetrouw naast een knapperend haardvuur ook een metershoge, smaakvol opgetuigde kerstboom. In bijna alle kasteelruimten kan men genieten van kerstversieringen én bijzondere kerstgroepen. De nadruk van deze bijzondere collectie kerstgroepen ligt op antieke kerstgroepen uit voornamelijk Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië.
Zo is er een Napolitaanse kerstgroep van rond 1780 te zien.
Er is ontzettend veel te beleven voor jong en oud tijdens de kerstperiode. Wat er te doen is leest u hieronder.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 8, 9, 15, 16, 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december en 2, 3, 4, 5 en 6 januari 2019 van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling en kerstversiering bekijken. Tevens is het mogelijk om een audio-tour te beluisteren en
onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen.
Op 24, 25 en 31 december en 1 januari is Huis Bergh gesloten.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Hemel op aarde:

een selectie van kerstgroepen uit de verzameling van Jacob Graansma

Dit jaar vindt er een bijzondere kersttentoonstelling plaats met Jacob Graansma en de Duitse Art-designer Christian Wucherpfennig. Er is gezocht naar verbinding tussen de kunstcollectie in het kasteel en de kerstgroepen, dit levert een verrassende en originele manier van exposeren op.
De betreffende groep is steeds het uitgangspunt en inspiratiebron voor de achtergrond.

Kerstgroep

Museumkaarthouders opgelet!

Op woensdagmiddag 12 en 19 december opent Kasteel Huis Bergh de poort speciaal voor Museumkaarthouders.
Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt. Talloze lichtjes, kerstversieringen, kerstbomen en kaarsen zorgen voor een optimale kerstsfeer in het toch al romantische kasteel.

kerst trappenhuis HBNa een heerlijk kopje koffie of thee in de ontvangsthal krijgen de bezoekers een inleiding in de Habsburgerzaal. Na deze inleiding volgt een rondgang door het kasteel met een ervaren en deskundige gids. Ook kan de tentoonstelling Ongekend Ornament worden bekeken.

Programma:
13.30 uur Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers in de kasteelhal
14.00 – 15.30 uur inleiding en rondgang door het kasteel
Reserveren is gewenst via info@huisbergh.nl

Familierondleiding:
Kerstfeest! In het kasteel voor kinderen

Naast de gewone rondleiding door het kasteel en de torenbeklimming zijn er ook bijzondere activiteiten voor kinderen op 26, 27, 28, 29 en 30 december 2018 en op 3 en 6 januari 2019.

Zo leren kinderen alles over de geschiedenis van de kerstboom, die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Met hun (groot-)ouders kunnen ze een tocht maken langs de bomen, zelf een kerstkoek versieren en genieten van kerstverhalen, talloze lichtjes en de kerststalletjes.
Kom kijken naar Jozef, Maria en het kindje. Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur.

Kerstmis bezoek

Kerstmarkt – zaterdag 8 december

Kerstconcert – zondag 16 december – UITVERKOCHT

Kerstmarkt

De Rotaryclub houdt haar traditionele kerstmarkt op zaterdag 8 december a.s. van 14.00 tot 18.00 uur.
De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen. U kunt die middag tussen 12.30 en 16.30 uur als eerste genieten van de kerstsfeer in en rond het kasteel. Om 13.30 uur wordt de kerstexpositie Hemel Op Aarde geopend. U betaalt deze middag € 7,50 voor het kasteelbezoek inclusief een glas glühwijn. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Koorschool Midden-Gelderland

Een Kerstconcert door de jonge stemmen van de Koorschool Midden-Gelderland met bekende kerstliederen. Tijdens de ontvangst door de jongste leerlingen klinkt bruisende, swingende, melodische en ontroerende Latijns-Amerikaanse
kerstmuziek waaronder de bekende Misa Criolla.
In de centrale hal de cantate Navidad Nuestra van Ariel Ramirez door alle koren. Een uitgebreid combo met harp, gitaren en een grote verscheidenheid aan Latijns-Amerikaans slagwerk begeleidt het koor. Het geheel staat onder leiding van dirigent Albert Wissink.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.