Kerstmis - Kasteel Huis Bergh
20763
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20763,page-child,parent-pageid-15634,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Kerstmis op Huis Bergh

Vanaf 10 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen en -versiering.
Dit jaar is iedere zaal in een andere kleur gedecoreerd.
Voor de ontvangsthal met een metershoge, smaakvol opgetuigde kerstboom is traditioneel de kleur rood gekozen. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, zilveren bestek en kristallen glazen van het huis. De Habsburgerzaal waar concerten en huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden wordt aangekleed in goud.
Er is ontzettend veel te beleven voor jong en oud tijdens de kerstperiode. Wat er te doen is leest u hieronder.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 21,22 en 23 december, 26, 28 en 29 december 2021 en 2 januari 2022 van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling en kerstversiering bekijken. Tevens is het mogelijk om een audio-tour te beluisteren en onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen.
Op 24, 25 en 31 december en 1 januari is Huis Bergh gesloten.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Museumkaarthouders opgelet!

Escape Route

Red Het Verloren Verhaal van Gelderland

Vanaf 7 december 2019 kun je in kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels.
De escape route duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. De prijs van de escape route bedraagt €10,- per team/gezin. Daarnaast betaalt je de entreeprijs van het kasteel. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan het kasteel!
Ook tijdens de openingstijden van Kerst te spelen.

Escape Route Huis Bergh

Familierondleiding:
Kerstfeest! In het kasteel voor kinderen

Kerstmis op Huis Bergh
Kerstmarkt

De Rotaryclub houdt haar traditionele kerstmarkt op zaterdag 7 december a.s. van 13.00 tot 18.00 uur.
De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen.
U kunt die middag tussen 12.30 en 16.30 uur het kasteel wel bezoeken maar deze zal dan nog niet in kerstsfeer zijn.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.