Kerstmis - Kasteel Huis Bergh
20763
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20763,page-child,parent-pageid-15634,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Kerstmis op Huis Bergh

Vanaf 14 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer met kerstbomen en -versiering.
De Heeren van Rheden verzorgen dit jaar voor het eerst samen met het team van Huis Bergh de kerstversiering in en rond het kasteel. Dit jaar is iedere zaal in een andere kleur gedecoreerd.
Voor de ontvangsthal met een metershoge, smaakvol opgetuigde kerstboom is traditioneel de kleur rood gekozen. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, een blauw servies van Rosenthal, zilveren bestek en kristallen glazen van het huis. De Habsburgerzaal waar concerten en huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden wordt aangekleed in goud.
Er is ontzettend veel te beleven voor jong en oud tijdens de kerstperiode. Wat er te doen is leest u hieronder.

 

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend op 14, 15, 18 t/m 22, 26, 27, 28 en 29 december 2019 en 2, 3, 4 en 5 januari 2020 van 12:30 tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling en kerstversiering bekijken. Tevens is het mogelijk om een audio-tour te beluisteren en onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen.
Op 24, 25 en 31 december en 1 januari is Huis Bergh gesloten.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Museumkaarthouders opgelet!

Kerstmis Huis Bergh trappenhuisExclusief voor Museumkaarthouders opent kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg zijn poorten op donderdagochtend 19 december. Het kasteel is dan geheel in kerstsfeer.
10.30 uur De kasteelmedewerker ontvangt u in de indrukwekkende hal met een kop koffie/thee en iets lekkers.
Aansluitend kunt u genieten van een rondleiding door de sfeervol gedecoreerde vertrekken welke grotendeels ingericht zijn met middeleeuwse kunst.
Ca. 12.30 uur einde programma

Gratis met Museumkaart. U dient vooraf te reserveren!

Nieuwe Avonturen met een Collectie

De collectie van Huis Bergh onder de loep genomen
24 mei 2019 – 13 januari 2020

PyxideDe tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een Collectie’ is verlengd tot en met Pasen 2020.

In 2019 wordt een aantal belangrijke stukken uit de rijke middeleeuwse collecties van Huis Bergh onder de loep genomen door twaalftal wetenschappers uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Hun bevindingen staan centraal in de tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een collectie’ en in de gelijknamige publicatie.
De tentoonstelling laat zien wat er allemaal nog te ontdekken is aan wetenswaardigheden en achtergronden van collectiestukken.

Escape Route

Red Het Verloren Verhaal van Gelderland

Vanaf 7 december 2019 kun je in kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg een spannende escape route spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels.
De escape route duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. De prijs van de escape route bedraagt €10,- per team/gezin. Daarnaast betaalt je de entreeprijs van het kasteel. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan het kasteel!
Ook tijdens de openingstijden van Kerst te spelen.

Escape Route Huis Bergh

Familierondleiding:
Kerstfeest! In het kasteel voor kinderen

Naast de gewone rondleiding door het kasteel en de torenbeklimming zijn er ook bijzondere activiteiten voor kinderen op 22 en 26 t/m 29 december 2019.

Zo kun je van alles leren over de geschiedenis van de kerstboom, met je (groot)ouders een tocht maken langs de bomen, een kerstkoek versieren en genieten van kerstverhalen.
Tijd: van 13.00 tot 15.30 uur.

Kerstmis op Huis Bergh

Kerstmarkt – zaterdag 7 december

Kerstconcert – zondag 15 december – 11.00 uur en 16.30 uur

Kerstmarkt

De Rotaryclub houdt haar traditionele kerstmarkt op zaterdag 7 december a.s. van 13.00 tot 18.00 uur.
De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen.
U kunt die middag tussen 12.30 en 16.30 uur het kasteel wel bezoeken maar deze zal dan nog niet in kerstsfeer zijn.

Koorschool Midden-Gelderland

Een sfeervol Kerstconcert door de jonge stemmen van het nationaal bekende Kamerkoor van de Koorschool Midden – Gelderland onder leiding van oud-’s-Heerenbergenaar Albert Wissink, oprichter, artistiek leider en dirigent van de Koorschool. Bekend en minder bekend kerstrepertoire uit verschillende landen en stijlperioden wisselt elkaar af in de prachtig aangeklede hal van Huis Bergh en brengt u in jubelende, verstilde of ontroerende stemming op weg naar kerst 2019. En dit jaar zullen er voor eerst twee concerten plaatsvinden! U kunt kiezen of u om 11.00 uur of om 16.30 uur komt kijken.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Archief Tentoonstellingen

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor het archief van tentoonstellingen.

Over Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg krijgt een overweldigende ervaring. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Het is ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.