ANBI - Kasteel Huis Bergh
15641
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15641,page-parent,page-child,parent-pageid-15638,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Kasteel Huis Bergh is een Culturele ANBI

Logo ANBI Stichting

De eeuwenoude riddertraditie

Cultuur staat bij u hoog in het vaandel. U hebt er een band mee. U geeft erom. U geniet ervan. En u zou willen dat anderen er evenveel genoegen aan beleven. Of dat nu als deelnemer is of als toeschouwer. U wilt uw passie graag overdragen. En uw band op een of andere wijze vorm geven. U levert dan ook graag een bijdrage. Om het fundament van een instelling te verstevigen.

Wat u misschien niet weet, is dat geven aan culturele instellingen bijzonder aantrekkelijk is. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Uw gift aan Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is door de Belastingdienst aangemerkt als zo’n Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor ANBI’s geldt vanaf 1 januari 2008 dat periodieke giften aan deze instellingen aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting. Wel gelden er speciale voorwaarden.

ANBI’s kunnen in aanmerking komen voor een vrijstelling van schenk- en erfbelasting. Ook een gewone gift kan aftrekbaar zijn , maar hiervoor gelden meer voorwaarden.

Stichting Huis Bergh ANBI

Bedrijven hebben ook fiscaal voordeel van het schenken aan culturele instellingen die door de Belastingdienst zijn aangemerkt als culturele ANBI. Twee soorten belasting spelen hierbij een rol: de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting.

Geef aan cultuur!

Als je geeft aan cultuur, doneer je niet alleen geld. Je geeft deze culturele organisatie de kans om te bouwen aan een toekomst met nieuwe exposities of voorstellingen. Daarmee help je het rijke culturele leven in Nederland. En dat geeft niet alleen een tevreden gevoel; het kan je namelijk ook een aardige fiscale aftrekpost opleveren.

Daarnaast bieden veel culturele instellingen voordelen voor gevers; zoals speciale voorstellingen, evenementen en gratis toegang. Er kan natuurlijk op veel verschillende manieren worden geven.

Vrienden van Huis Bergh

Huis Bergh heeft bijvoorbeeld ook een ‘vrienden’ vereniging waar u lid van kunt worden. U geniet dan aantrekkelijke privileges, zoals kortingen op concerten op Huis Bergh!  Of u doneert tijd in de vorm van vrijwilligerswerk. Zo maakt u alles op de eerste rang én backstage mee.

Belastingvoordeel met de Geefwijzer

Ontdek zelf het belastingvoordeel met de Geefwijzer. De Geefwijzer wijst je de weg door de belastingregels rondom geven aan cultuur. Je zult zien: jouw steun aan Kasteel Huis Bergh kan behalve nuttig ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn. Je geeft meer dan je denkt.

Onze Ridders:

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.