HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > COLLECTIE > VASTE COLLECTIE

Handschrift: Missaal voor het Maria Magdalenagilde

Handschrift: Missaal voor het Maria Magdalenagilde, Brugge, 1475-76. Maria Magdalena. Inv.nr. 285

Een rijk verlucht handschrift met lezingen en gezangen voor de mis. Het werd in 1475/76 vervaardigd voor het Maria Magdalenagilde in Brugge; de verluchter is waarschijnlijk Willem Vrelant. Op deze bladzijden Maria Magdalena met haar kenmerkende lange haren, een boek en een zalfpot en rondom taferelen uit haar legende, haar leven en daden tijdens haar ballingschap in de Provence.

Zoeken in Collectie Gelderland

Handschrift: Missaal voor het Maria Magdalenagilde

Gratis Audiotour App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.