Praktische Informatie - Kasteel Huis Bergh
15682
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15682,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Het kasteel is gesloten voor publiek. Vanaf 31 maart 2024 zijn er diverse buitenkasteelse activiteiten gepland. Voor deze activiteiten geldt het tarief van € 5,00 voor alle bezoekers vanaf 4 jaar. De museumkaart is geldig.

Bekijk voor een bezoek, goed de website.

De aan de achterkant gelegen Plantage blijft toegankelijk voor bezoekers.

Het informatiepunt op de voorburcht onder de poort is op donderdag, zaterdag en zondag geopend van 12.30 tot 16.30 uur.

Locatie

Bereikbaarheid met auto

Vanuit Nederland: neem op de snelweg Arnhem-Oberhausen (A12), afrit 30, richting ’s-Heerenberg. Vervolgens de borden ’s-Heerenberg volgen. In ’s-Heerenberg volgt u de borden Huis Bergh.
Vanuit Duitsland: neem op de Autobahn (3), afrit Emmerich. Volg daarna de borden ‘s-Heerenberg. In ‘s-Heerenberg volgt u de borden Huis Bergh.

Toegankelijkheid minder validen

De buitenkasteelse activiteiten zijn helaas niet toegankelijk voor minder validen.

Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De voorburcht en het kasteelcafé zijn toegankelijk voor minder validen en er is een gehandicaptentoilet in het koetshuis.

Fietsoplaadpunt

Op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh is één fietsoplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Honden

Aangelijnde honden zijn welkom op de voorburcht.

Regels voor bezoekers

Op uw bezoek aan Kasteel en Landgoed Huis Bergh zijn de bezoekvoorwaarden van toepassing.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Het kasteel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf het NS-station Doetinchem (lijn 24) of DB-station Emmerich (lijn 91) de bus naar ‘s-Heerenberg.
Voor meer informatie over de bereikbaarheid van Kasteel Huis Bergh met het openbaar vervoer, kijk op www.9292.nl

Busparkeerplaats

Bussen kunnen hun passagiers afzetten bij de oprit naar het kasteel aan de Hofstraat. Parkeren kan vervolgens aan de rand van de stad aan de Emmerikseweg 15.

Fotoshoot, filmen en vliegen met drones

Het kasteel en het omliggende park lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige opnames voor uw (commerciële) productie. Tijdens de renovatie is het helaas niet mogelijk in het kasteel en op de hoofdburcht opnames te maken.

Het maken van (semi-) professionele fotoreportages en film- of televisieopnames is niet toegestaan zonder schriftelijke akkoord van Kasteel Huis Bergh. Wilt u toch een fotoshoot of filmopname organiseren op Kasteel en Landgoed Huis Bergh? Vraag dan bij ons secretariaat naar de mogelijkheden.

 

Het vliegen met drones is aan regels gebonden. Kasteel Huis Bergh volgt hierbij de regelgeving die is opgesteld door de Rijksoverheid (zie rijksoverheid.nl/drones).

Omdat drones ongewenste verstoring teweeg kunnen brengen, is het vliegen met drones boven/bij onze bezittingen in beginsel niet toegestaan. In bepaalde individuele gevallen kan hiervan worden afgeweken en toestemming voor worden verleend. U kunt een verzoek voor toestemming indienen bij ons secretariaat.

Ons secretariaat is te bereiken via info@www.huisbergh.nl of 0314-661281.

KASTEEL EN LANDGOED HUIS BERGH

Stichting Huis Bergh is een professionele organisatie voor monumentenbehoud (POM).  Het bezit omvat: ca. 540 ha aan cultuurgrond, bos en natuurgebied, in totaal 26 gebouwen waaronder 19 rijksmonumenten en 4 gemeentelijke monumenten, 3 groene en 2 archeologische rijksmonumenten.