Openingstijden - Kasteel Huis Bergh
15624
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15624,page-parent,page-child,parent-pageid-15492,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > OPENINGSTIJDEN

Openingstijden

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Onze reguliere openingstijden:

 • 1 april t/m 1 oktober dinsdag t/m zondag 12.30-16.30 uur
 • Juli en augustus op di-vr om 11.00 uur rondleiding o.l.v. een gids
 • Gehele jaar: woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur
 • Maandag gesloten
 • Eerste en Tweede Paasdag geopend
 • 27 april(Koningsdag) gesloten
 • Hemelvaart geopend
 • Eerste en Tweede Pinksterdag geopend
 • Donderdag 29 juni gesloten i.v.m. evenement
 • Kerstavond(24 december) en Eerste Kerstdag gesloten
 • Oudjaarsdag gesloten
kasteel gezin

Wij hebben gedurende het hele jaar bij Kasteel Huis Bergh ook elke maand specifieke openingstijden.

Word Ridder of Jonkvrouw tijdens de Ridderslag!

Wil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Iedere zondag om 13.00 en 14.30 uur en op alle woensdagen in de zomervakantie. 

Wijzigingen voorbehouden. 

Ridderslag als kinderfeestje

De Ridderslag is buiten het reguliere programma ook te boeken als kinderfeestje. Deze zijn het gehele jaar te reserveren m.u.v. de herfst- en kerstvakantie.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours voor jong en oud. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Duccio di Buoninsegna

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.