Openingstijden - Kasteel Huis Bergh
15624
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15624,page-parent,page-child,parent-pageid-15492,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > OPENINGSTIJDEN

Openingstijden

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Onze reguliere openingstijden:

  • Van 1 april t/m 14 november dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
  • Maandag gesloten!
  • Van 15 november t/m 1 januari zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
  • Op zondag 7 november is het kasteel geopend van 12.00-14.30 uur.
  • Vanwege het evenement “Welkom bij de Sint” is Huis Bergh op 20, 21, 27 en 28 november gesloten voor regulier bezoek.
  • Op 12 december is het kasteel gesloten i.v.m. het kerstconcert.
kasteel gezin

Wij hebben gedurende het hele jaar bij Kasteel Huis Bergh ook elke maand specifieke openingstijden.

beul koetsongeluk

Kracht van Kronieken voor kinderen

Wie zet jij op het schavot?

 

In de tentoonstelling Kracht van Kronieken maken kinderen kennis met verschillende facetten van middeleeuwse handschriften. Ze ervaren door middel van een interactief filmpje op een reuze touchscreen dat geschiedschrijving subjectief is. Wiens schuld was de botsing tussen de graaf en de boer? En wie belandt er op het schavot?

Maak alle opdrachten en neem je eigen kroniek mee naar huis!
kettingbieb

 

Ook wanen kinderen zich in de middeleeuwen in onze kettingbibliotheek voor kinderen. Zo leren ze dat boeken erg kostbaar waren. Daarnaast denken ze na over hun eigen familieverleden, testen ze hoe goed ze kunnen rijmen, oefenen ze het gotische schrift en ontwikkelen ze een heus familiewapen. Als alle opdrachten gedaan zijn, hebben de kinderen een eigen kroniek gemaakt. Ze hebben hun eigen geschiedenis geschreven…

Rondleidingen en Muntslag

 

Muntmeester Huis BerghKasteel Huis Bergh biedt deze zomer bezoekers de mogelijkheid om in kleine groepjes rondleidingen of een muntslag te doen. We bieden hiervoor een geschiedenisrondleiding, een landgoedwandeling óf een muntslag aan. Let op, dit kan alleen is kleine groepjes dus reserveer snel anders is het al uitverkocht.
Een klein groepje bestaat uit een gezin, een huishouden, twee stellen of max. 4 individuele bezoekers.
Duur: een uur.
Kosten: De rondleiding kost € 13,50 p.p. en de landgoedwandeling of Muntslag kost € 5,00 p.p. (museumkaart niet geldig)

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours voor jong en oud. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Duccio di Buoninsegna

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.