Openingstijden - Kasteel Huis Bergh
15624
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15624,page-parent,page-child,parent-pageid-15492,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > OPENINGSTIJDEN

Openingstijden

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot de openingstijden van Kasteel Huis Bergh. Gedurende het hele jaar heeft Kasteel Huis Bergh elke maand specifieke openingstijden. Wij vragen u daarom vriendelijk om de openingstijden voor uw bezoek goed te bekijken.

Onze standaard openingstijden zijn:

  • Woensdag van 12.30 tot 16.30 uur
  • Zaterdag van 12:30 tot 16:30 uur
  • Zondag van 12:30 tot 16:30 uur
kasteel gezin

Openingstijden: het kasteel is tot nader order gesloten.

In verband met de opening van de tentoonstelling “Kracht van Kronieken” op vrijdag 20 augustus, zijn er deze dag rondleidingen om 11.00,11.30, 12.00, 12.30 en 13.00 uur.

Wij hebben gedurende het hele jaar bij Kasteel Huis Bergh ook elke maand specifieke openingstijden.

Liefde voor de middeleeuwen

De Collectie Mengelberg in Huis Bergh
13 juni 2020 – 27 juni 2021

Tentoonstelling 2020 preview

Rondleidingen en Muntslag

 

Muntmeester Huis BerghKasteel Huis Bergh biedt bezoekers in november, december en januari de mogelijkheid in kleine groepjes een geschiedenisrondleiding met torenbeklimming te doen, een rondleiding zonder torenbeklimming te volgen en dan kort op eigen gelegenheid de tentoonstellingsruimte te bekijken óf een muntslag bij te wonen op gezette tijden.
Een klein groepje bestaat uit een gezin, een huishouden, twee stellen of max. 4 individuele bezoekers.
Duur: een uur.
Kosten: De beide rondleidingen kosten € 13,50 p.p. en de Muntslag kost € 5,00 p.p. (museumkaart niet geldig)

Ridderslag

 

Hendrik illustratie spiegelbeeldWil je weten wat je in de middeleeuwen moest doen om ridder of Hofdame te worden? Kom dan naar kasteel Kasteel Huis Bergh. Je gaat verkleed door het kasteel en voert daar allerlei opdrachten uit om vervolgens tot hofdame benoemd te worden of tot ridder geslagen te worden. Vervolgens krijg je een oorkonde mee naar huis. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk, snel en met korting uw tickets online bestellen.

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours voor jong en oud. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Duccio di Buoninsegna

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.