Nobele Sponsoren - Kasteel Huis Bergh
15638
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15638,page-parent,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > RIDDERS VAN HUIS BERGH

Nobele Ridders

De eeuwenoude riddertraditie

Kasteel Huis Bergh bestaat zo’n 800 jaar. Gedurende al die eeuwen heeft het kasteel een prominente plaats ingenomen in onze regio. Het kasteel is altijd beschermd geweest, uiteraard door stadmuren, wallen en een gracht, maar ook door de ridders, de heren en graven Van den Bergh.

Ook in onze tijd heeft het kasteel bescherming nodig. Geen fysieke bescherming uiteraard, maar wel van het culturele erfgoed. Daarom zijn we blij met onze ambassadeurs: bedrijven die het kasteel een warm hart toedragen en zodoende ons culturele erfgoed ook voor de toekomst veilig stellen.

Nobele Ridders Toespraak

Ook ridder van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Onze Nobele Ridders:

Ook ridder worden?

Ridders zijn de exclusieve bedrijfsvrienden van het Huis Bergh. De hedendaagse Ridder beschermt het kasteel niet met het zwaard maar met hun hart. Want de hedendaagse ridder is een noaber. Een paar keer per jaar worden de ridders op Huis Bergh uitgenodigd. Zij krijgen dan een kijkje achter de schermen op Huis Bergh. Bovendien mogen deze nobele Ridders het imposante erfgoed inzetten voor de promotie van het eigen bedrijf.

Maar het Ridderschap biedt meer. Er zijn bijeenkomsten waar alle Ridders aanschuiven. Een gezaghebbende spreker vertelt over cultuur, historie, landschap of een combinatie daarvan. Zo’n bijeenkomst is niet alleen maar zitten, maar juist ook een netwerkmoment. Het bijzondere is dat de ridder uniciteit heeft voor zijn eigen bedrijfstak.

Ridder word je niet zo maar. De inauguratie vindt plaats via de Ridderslag. Een ceremoniële gebeurtenis die gerust mag worden beschouwd als een mijlpaal in de historie van het bedrijf.

Voor meer informatie over cultuur historische sponsoring en het bijwonen van een ridderbijeenkomst:

 

Jacqueline Wissink, tel. 0314-675095 of j.wissink@www.huisbergh.nl

Ridderpakket

Ridders betalen een jaarlijkse bijdrage, waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Daar krijgen de aangemelde ridders het volgende voor terug:

  • Een officieel certificaat met: Ridder van het Huis Bergh!
  • Een korting van ca. 50% op de prijs van het gebruik van de kasteelruimten.
  • Gratis rondleidingen voor gasten en relaties (maximaal 5x per jaar).
  • Een Vriendenpas die recht geeft op gratis toegang of korting op evenementen.
  • Vermelding op de website van Huis Bergh.
  • Gratis kennismakingsovernachting in een luxueuze suite in de voormalige verdedigingstoren en 20% korting op volgende overnachtingen.
  • Ondernemersnetwerk met 4 bijeenkomsten per jaar.
Zakelijk samenkomen

De voordelen van geven aan een ANBI

ANBI, vereniging en steunstichting SBBI

U mag een gewone gift onder voorwaarden aftrekken als u deze doet aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI), een culturele ANBI, of een steunstichting sociaal belang behartigende instelling (SBBI).
U mag een periodieke gift onder voorwaarden aftrekken als u deze doet aan een ANBI, een culturele ANBI of een vereniging.

Een gift aan een ANBI of culturele ANBI

Instellingen kunnen ons vragen om hen aan te wijzen als (culturele) ANBI. Het gaat dan om:
• kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele en wetenschappelijke instellingen
• instellingen die op een andere manier bijdragen aan het algemeen nut.

 

Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status ‘culturele ANBI’ krijgen. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.
Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Voorbeelden van culturele instellingen

Culturele instellingen zijn instellingen die actief zijn in beeldende kunst, bouwkunst, erfgoed (musea, archieven, archeologie, monumentenzorg), dans, film, letteren, (pop)muziek, (muziek)theater of vormgeving.
Hieronder vallen bijvoorbeeld theatergroepen, schouwburgen, bibliotheken, filmhuizen, (pop)podia, letteren-, pop- en filmfestivals en architectuurcentra.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Wanneer u uw aftrek berekent, mag u de gift aan een culturele ANBI verhogen met 25%. Particulieren mogen dus in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.
Voor deze verhoging geldt een maximum van € 1.250. Het maakt hierbij niet uit of u een gewone gift doet of een periodieke gift, of beide. Voor gewone giften geldt wel het drempelbedrag en het maximum.
De verhoging die u krijgt voor de gift telt niet mee voor de berekening van uw maximum voor gewone giften.

 

Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.