Kasteel Huis Bergh is een Culturele ANBI

Logo ANBI Stichting

De eeuwenoude riddertraditie

Cultuur staat bij u hoog in het vaandel. U hebt er een band mee. U geeft erom. U geniet ervan. En u zou willen dat anderen er evenveel genoegen aan beleven. Of dat nu als deelnemer is of als toeschouwer. U wilt uw passie graag overdragen. En uw band op een of andere wijze vorm geven. U levert dan ook graag een bijdrage. Om het fundament van een instelling te verstevigen.

Wat u misschien niet weet, is dat geven aan culturele instellingen bijzonder aantrekkelijk is. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Ook ridder van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Uw gift aan Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is door de Belastingdienst aangemerkt als zo’n Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor ANBI’s geldt vanaf 1 januari 2008 dat periodieke giften aan deze instellingen aftrekbaar zijn voor de Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting. Wel gelden er speciale voorwaarden.

ANBI’s kunnen in aanmerking komen voor een vrijstelling van schenk- en erfbelasting. Ook een gewone gift kan aftrekbaar zijn , maar hiervoor gelden meer voorwaarden.

Stichting Huis Bergh ANBI

Bedrijven hebben ook fiscaal voordeel van het schenken aan culturele instellingen die door de Belastingdienst zijn aangemerkt als culturele ANBI. Twee soorten belasting spelen hierbij een rol: de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting.

Geef aan cultuur!

Als je geeft aan cultuur, doneer je niet alleen geld. Je geeft deze culturele organisatie de kans om te bouwen aan een toekomst met nieuwe exposities of voorstellingen. Daarmee help je het rijke culturele leven in Nederland. En dat geeft niet alleen een tevreden gevoel; het kan je namelijk ook een aardige fiscale aftrekpost opleveren.

Daarnaast bieden veel culturele instellingen voordelen voor gevers; zoals speciale voorstellingen, evenementen en gratis toegang. Er kan natuurlijk op veel verschillende manieren worden geven.

Vrienden van Huis Bergh

Huis Bergh heeft bijvoorbeeld ook een ‘vrienden’ vereniging waar u lid van kunt worden. U geniet dan aantrekkelijke privileges, zoals kortingen op concerten op Huis Bergh!  Of u doneert tijd in de vorm van vrijwilligerswerk. Zo maakt u alles op de eerste rang én backstage mee.

Belastingvoordeel met de Geefwijzer

Ontdek zelf het belastingvoordeel met de Geefwijzer. De Geefwijzer wijst je de weg door de belastingregels rondom geven aan cultuur. Je zult zien: jouw steun aan Kasteel Huis Bergh kan behalve nuttig ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn. Je geeft meer dan je denkt.

Ridderpakket

Ridders betalen een jaarlijkse bijdage, waarbij het voorbestaan van Kasteel Huis Bergh ondersteund wordt. Daarvoor krijgen de aangemeldde ridders het volgende voor terug:

  • Een officieel certificaat met: Ridder van het Huis Bergh!
  • Een korting van ca. 50% op de prijs van het gebruik van de kasteelruimten.
  • Gratis rondleidingen voor gasten en relaties (maximaal 5x per jaar).
  • Een Vriendenpas die recht geeft op gratis toegang of korting op evenementen.
  • Vermelding op de website van Huis Bergh.
  • Gratis kennismakingsovernachting in een luxueuze suite in de voormalige verdedigingstoren en 20% korting op volgende overnachtingen.
  • Ondernemersnetwerk met 4 bijeenkomsten per jaar.
Zakelijk samenkomen
Zakelijke bijeenkomst

Kring van Heeren van Bergh

Al 800 jaar ligt het kasteel Huis Bergh als een sieraad in het landschap aan de rand van het stadje ’s-Heerenberg. In 1912 heeft J.H. van Heek het kasteel gekocht om het voor het nageslacht te bewaren. Een nobele daad kun je zeggen. Dankzij hem kunnen we nog steeds genieten van het kasteel en de kunstverzameling.

De Stichting Huis Bergh probeert zijn gedachtengoed verder voort te zetten door kasteel, tuinen en collectie te onderhouden, te beschermen en uit te dragen.
Dat kunnen we niet alleen. Daarom hebben we een kring van Heeren van Bergh in het leven geroepen.

Ook ridder worden?

Ridders zijn de exclusieve bedrijfsvrienden van het Huis Bergh. De hedendaagse Ridder beschermt het kasteel niet met het zwaard maar met hun hart. Want de hedendaagse ridder is een noaber. Een paar keer per jaar worden de ridders op Huis Bergh uitgenodigd. Zij krijgen dan een kijkje achter de schermen op Huis Bergh. Bovendien mogen deze nobele Ridders het imposante erfgoed inzetten voor de promotie van het eigen bedrijf.

Maar het Ridderschap biedt meer. Er zijn bijeenkomsten waar alle Ridders aanschuiven. Een gezaghebbende spreker vertelt over cultuur, historie, landschap of een combinatie daarvan. Zo’n bijeenkomst is niet alleen maar zitten, maar juist ook een netwerkmoment. Het bijzondere is dat de ridder uniciteit heeft voor zijn eigen bedrijfstak.

Ridder word je niet zo maar. De inauguratie vindt plaats via de Ridderslag. Een ceremoniële gebeurtenis die gerust mag worden beschouwd als een mijlpaal in de historie van het bedrijf.

Voor meer informatie over cultuur historische sponsoring en het bijwonen van een ridderbijeenkomst:

 

Jacqueline Wissink, tel. 0314-675095 of j.wissink@www.huisbergh.nl

Wilt u een zakelijke bijeenkomst boeken?

Neem nu contact met ons op voor een boeking.

Onze Ridders:

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.