Museumkaart Actie - Kasteel Huis Bergh
20535
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20535,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > OPENINGSTIJDEN >MUSEUMKAART ACTIE

kasteel Huis Bergh van boven

Kasteel Huis Bergh opent in maart speciaal voor u op donderdagmiddag

Huis Bergh organiseert in maart weer speciale bijeenkomsten op de donderdagmiddagen voor museumkaarthouders. Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt.
De rondleiding voert u langs de panelen in de Italiaanse kamer, de handgeschreven boeken met prachtige miniaturen en schitterend penwerk en natuurlijk de tentoonstelling ‘Nieuwe avonturen met een collectie’.

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Programma

Na een heerlijk kopje koffie of thee in de ingangshal krijgen de bezoekers een inleiding/presentatie in de Habsburgerzaal, van Marijke Brouwer, directeur van Huis Bergh, over de tentoonstelling. Na deze inleiding volgt een rondgang door het kasteel met een ervaren en deskundige museummedewerker.

Kosten: € 5,00 p.p. incl. boek Het oude kasteel herleefde
Lees meer over dit boek

 

U dient vooraf te reserveren!

Datum: donderdag 5 en 19 maart 2020

13.30 uur – Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers in de kasteelhal

14.00 uur – Inleiding en rondgang door het kasteel

15.30 uur – Einde programma

Tentoonstelling 2019 aankondiging

Nieuwe Avonturen met een Collectie

De collectie van Huis Bergh onder de loep genomen
24 mei 2019 – 13 april 2020

In 2019 wordt een aantal belangrijke stukken uit de rijke middeleeuwse collecties van Huis Bergh onder de loep genomen door twaalftal wetenschappers uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Hun bevindingen staan centraal in de tentoonstelling ‘Nieuwe Avonturen met een collectie’ en in de gelijknamige publicatie.
De tentoonstelling laat zien wat er allemaal nog te ontdekken is aan wetenswaardigheden en achtergronden van collectiestukken.

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Verkrijgbaar in de App Store
Beschikbaar in de Google Play Store

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.