Museumkaart Actie - Kasteel Huis Bergh
20535
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20535,page-child,parent-pageid-15624,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

HOME > OPENINGSTIJDEN >MUSEUMKAART ACTIE

kasteel Huis Bergh van boven

De woensdagmiddag is speciaal voor Museumkaart-houders

Speciaal voor Museumkaart-houders organiseert Huis Bergh speciale bijeenkomsten op woensdagmiddagen in februari en maart.

Het kasteel is dan gesloten voor regulier museumpubliek, zodat men in alle rust kan genieten van de kunstschatten die het kasteel herbergt. Men kan rustig kijken naar de panelen in de Italiaanse kamer of de handgeschreven boeken met prachtige miniaturen en schitterend penwerk te bewonderen.

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Programma

Na een heerlijk kopje koffie of thee in de ingangshal krijgen de bezoekers een inleiding/presentatie in de Habsburgerzaal, van Marijke Brouwer, directeur van Huis Bergh, over de tentoonstelling. Na deze inleiding volgt een rondgang door het kasteel met een ervaren en deskundige museummedewerker.

Kosten: € 10,00 p.p. incl. boek Avonturen met een Collectie
of € 5,00 p.p. excl. boek.

 

U dient vooraf te reserveren!

Deze speciale middagen zijn op:
woensdag 13 en 20 februari en 13 en 20 maart 2019.

13.30 uur – Ontvangst met koffie/thee met iets lekkers in de kasteelhal

14.00 uur – Inleiding en rondgang door het kasteel

15.30 uur – Einde programma

Tentoonstelling 2018

Ongekend Ornament

Baumberger zandsteen op Huis Bergh
20 april 2018 – 1 mei 2019

De seizoenstentoonstelling ‘Ongekend ornament: zandsteen op Huis Bergh’ is gewijd aan de zandsteen uit de Baumberge, gelegen in het Münsterland. Centraal staat de 18de-eeuwse barokke deuromlijsting die lange tijd de toegang tot het kasteel sierde.
De presentatie zal ingaan op de geschiedenis van de winning van het Baumberger zandsteen, wat er zoal nodig was om de steen te winnen, met welke gereedschappen werd gewerkt en hoe het transport verliep.

Welvaart aan verhalen en geschiedenis

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app.

Verkrijgbaar in de App Store
Beschikbaar in de Google Play Store

Ook Vriend van Kasteel Huis Bergh worden?

Exclusieve voordelen en historische mijlpaal.

Praktische informatie

Ook voor minder validen is Kasteel Huis Bergh toegankelijk. Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. De eerste verdieping is toegankelijk per traplift. Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.