Rondleidingen - Kasteel Huis Bergh
24917
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24917,page-child,parent-pageid-15624,tribe-no-js,page-template-home-huisbergh-public_html-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > OPENINGSTIJDEN > RONDLEIDINGEN

Rondleidingen & Muntslag

Kasteel Huis Bergh Buiten

Rondleidingen voor kleine groepjes

Elke woensdag, donderdag, zaterdag en zondag t\m augustus

Kasteel Huis Bergh biedt bezoekers in juni-augustus de mogelijkheid in kleine groepjes een geschiedenisrondleiding met torenbeklimming te doen en dan kort op eigen gelegenheid de tentoonstellingsruimte te bekijken, een landgoedwandeling te maken met gids óf een muntslag bij te wonen op gezette tijden.

Een klein groepje bestaat uit een gezin, een huishouden, twee stellen of max. 4 individuele bezoekers.

Duur: Één uur.
Kosten: De beide rondleidingen kosten € 13,50 p.p. en de Muntslag kost € 5,00 p.p.
(Let op: museumkaart hiervoor niet geldig)

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Geschiedenisrondleiding

Hendrik van den Bergh

De geschiedenisrondleiding gaat door het hele kasteel en is ook inclusief een torenbeklimming. U leert alles over de geschiedenis van Huis Bergh en haar bewoners. Als kers op de taart gaat u ook de toren in, langs de wapenkamer en de muntenkamer, en kunt u vanaf de toren uitkijken over het prachtige gebied rondom Huis Bergh!
Elke zaterdag en zondag

Landgoedwandeling

Tuinen Plantage Huis Bergh

Huis Bergh staat bekend als een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Wat minder mensen weten is dat bij dit kasteel de oudst gedocumenteerde tuin van Nederland ligt. Wij bieden de bezoekers de kans het landgoed deze zomer te ontdekken aan de hand van een gids die er alles over kan vertellen!
Elke woensdag en zondag

Muntslag

muntmeesters

Bij de Muntslag wordt u opgehaald op de voorburcht van het kasteel door een heuse muntmeester. U gaat vervolgens met hem naar het Muntgebouw, waar nog tot 1582 munten zijn geslagen. U leert alles over de geschiedenis van het muntrecht en de muntslag op Huis Bergh. Tot slot mag u zelf een munt slaan!
Elke donderdag en zondag

Kaarten bestellen

Entree rondleidingen: € 13,50*

Entree muntslag: € 5,-*

Let op: Per tijdstip van rondleiding of muntslag mogen maximaal 4 personen deelnemen.
Kijk goed naar de datum en het tijdstip waarvoor u uw ticket boekt.
* Is de prijs exclusief € 1,- servicekosten.

tentoonstelling 2021

Kracht van Kronieken

Het oudste geschiedenisboek van Gelderland komt thuis
21 augustus 2021 – 14 november 2021

12 Middelnederlandse kronieken in één middeleeuwse band, dat is bijzonder. In bezit van Kasteel Huis Bergh bevindt zich een imposante bundel. Voorafgaand aan de teksten staat het wapen van Bergh. Het lijkt een eigendomsnotitie. De tekening is gelijktijdig aan de andere illustraties, en daarmee aan de productie van de totale bundel in 1460-65. Dit betekent dat Willem II van den Bergh (1404-1465) waarschijnlijk de eerste eigenaar was. Misschien was hij zelfs de opdrachtgever…

Audiotour Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst, de historie of de tuinen. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie, de bijzondere kunstverzameling en de herstelde tuinen van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in verschillende audiotours voor jong en oud. Verkrijgbaar in het kasteel of te downloaden in de app. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Duccio di Buoninsegna

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.