Praktische Informatie - Kasteel Huis Bergh
15682
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15682,page-child,parent-pageid-15492,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

PLAN UW BEZOEK GOED

Vanaf donderdag 4 juni 2020, is Huis Bergh weer open na de verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Het kasteel is dan geopend van donderdag t/m zondag tussen 12.30 en 16.30 uur voor bezoekers.
Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via deze website een kaartje met datum en starttijd reserveren (vanaf begin juni). Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart, Vriendenpas, ICOM of Vereniging Rembrandtpas.
Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel.

Anderhalve meter

Huis Bergh treft maatregelen om te zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. Zo komt er een gescheiden in- en uitgang. Op diverse plekken worden extra hygiëne maatregelen getroffen; trapleuningen, toiletten en deurklinken worden vaker schoongemaakt. Bezoekers kunnen op diverse plekken hun handen wassen of desinfecteren. Alle gasten moeten zich houden aan de ‘spelregels’ die voor alle musea gelden en die op diverse plekken voor en tijdens het bezoek terug te vinden zijn. Lees de regels voor bezoekers alvast goed door voor je komst.

Regels voor bezoekers

Bij reservering gaat u akkoord met de hygiënemaatregelen en de maatregelen bij gezondheidsklachten als aanvulling op de bezoekersvoorwaarden van het museum. Kasteel Huis Bergh houdt zich het recht voor een gezondheidscheck uit te voeren en bij twijfel over de gezondheidstoestand of het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften de toegang tot het kasteel te ontzeggen.

De regels voor het bezoek zijn als volgt:

1.
Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Hieronder wordt verstaan: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
2.
Wilt u het kasteel van binnen bekijken? Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon het kasteel te betreden indien sprake is van een gezelschap (mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten).
3.
Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige reservering via de website voor de dag en het tijdslot (vaststaande starttijd) waarop geboekt is. U dient uw reserveringsbevestiging uit te printen en te overhandigen bij de kassa.
4.
Kom op tijd of maximaal 15 minuten voor de starttijd – dus niet eerder- om wachtrijen te voorkomen. Het is vooralsnog niet mogelijk zonder reservering het kasteel te bezoeken.
5.
Betaal met pin of contactloos.
6.
Het maken van foto’s of video opnamen is niet toegestaan.
7.
Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap. Dit geldt voor zowel binnen als buiten de poorten van kasteel Huis Bergh.
8.
Volg altijd de hygiënemaatregelen.
9.
Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het kasteel.
10.
Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zoveel mogelijk met eigen vervoer.

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Toegankelijkheid minder validen

Kasteel Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen.

Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Er is een gehandicaptentoilet in het kasteel en ook in het koetshuis (tegenover het kasteel). Er is een rolstoellift bij het bordes om op de begane grond van het kasteel te komen. Dit verschaft toegang tot de hal, de troonzaal, de Italiaanse kamer, twee tijdelijke expositieruimten en de trouwzaal. De rolstoellift is niet te gebruiken voor scootmobiels en kan max. 200 kg. inclusief rolstoel, eventueel apparaat en inzittende hebben.  De eerste verdieping is toegankelijk per traplift.

Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Fietsoplaadpunt

Op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh is één fietsoplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Busparkeerplaats

Bussen kunnen hun passagiers afzetten bij de oprit naar het kasteel aan de Hofstraat. Parkeren kan vervolgens aan de rand van de stad bij de Emmerikseweg 15.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in het kasteel wegens de zeer delicate collectie.

Uitzonderingen hierop zijn (blinde)geleidehonden mits aangelijnd.

Op uw bezoek aan Kasteel Huis Bergh zijn de bezoekvoorwaarden van toepassing.

Gratis audiotour-App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.