Praktische Informatie - Kasteel Huis Bergh
15682
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15682,page-child,parent-pageid-15492,tribe-no-js,page-template-var-www-vhosts-huisbergh-nl-httpdocs-wp-content-themes-bridge-full_width-php,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Van 1 oktober 2023 tot en met 1 april 2025 is het kasteel gesloten voor publiek. Vanaf 1 april 2024 zijn er diverse buitenkasteelse activiteiten gepland. Bekijk daarom voor een bezoek, goed de website. De aan de achterkant van het kasteel gelegen Plantage blijft toegankelijk voor bezoekers.

Toegankelijkheid minder validen

Kasteel Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen m.u.v. het muntgebouw.

Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Er is een gehandicaptentoilet in het kasteel en ook in het koetshuis (tegenover het kasteel). Er is een rolstoellift bij het bordes om op de begane grond van het kasteel te komen. Dit verschaft toegang tot de hal, de troonzaal, de Italiaanse kamer, twee tijdelijke expositieruimten en de trouwzaal. De rolstoellift is niet te gebruiken voor scootmobiels en kan max. 200 kg. inclusief rolstoel, eventueel apparaat en inzittende hebben.  De eerste verdieping is toegankelijk per traplift.

Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Busparkeerplaats

Bussen kunnen hun passagiers afzetten bij de oprit naar het kasteel aan de Hofstraat. Parkeren kan vervolgens aan de rand van de stad aan de Emmerikseweg 15.

Fietsoplaadpunt

Op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh is één fietsoplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in het kasteel wegens de zeer delicate collectie.

Uitzonderingen hierop zijn hulphonden, die een bezoeker met identificatiepas begeleiden.

Fotoshoot, filmen en vliegen met drones

Wilt u een fotoshoot of filmopname organiseren op Kasteel Huis Bergh? Dat kan alleen buiten openingstijden van het kasteel. Het kasteel en het omliggende park lenen zich uitstekend voor het maken van prachtige opnames voor uw (commerciële) productie.

Er gelden enige beperkende voorwaarden vanwege de kwetsbaarheid van het interieur en het toerisme, dat geen hinder mag ondervinden van de opnamen.

Tijdens openingstijden van het kasteel kunnen géén opnames gemaakt worden. Buiten deze uren hanteren wij een tarief van € 150,- per uur incl. begeleiding.

Het maken van (semi-) professionele fotoreportages en film- of televisieopnames is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Kasteel Huis Bergh. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen via info@huisbergh.nl

Het vliegen met drones is aan regels gebonden. Kasteel Huis Bergh volgt hierbij de regelgeving die is opgesteld door de Rijksoverheid (zie rijksoverheid.nl/drones).

Omdat drones ongewenste verstoring teweeg kunnen brengen, is het vliegen met drones boven/bij onze bezittingen in beginsel niet toegestaan. In bepaalde individuele gevallen kan hiervan worden afgeweken en toch toestemming worden verleend. U kunt een verzoek voor toestemming indienen bij ons secretariaat.

Ons secretariaat is te bereiken via info@huisbergh.nl of 0314-661281.

Regels voor bezoekers

Op uw bezoek aan Kasteel Huis Bergh zijn de bezoekvoorwaarden van toepassing.

Gratis audiotour-App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

qr code audiotour

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

EEN MIDDELEEUWSE ERVARING

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.