Praktische Informatie - Kasteel Huis Bergh
15682
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15682,page-child,parent-pageid-15492,,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

HOME > BEZOEKERSINFORMATIE > PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze gratis audiotour door het kasteel. Kom en beleef geschiedenis opnieuw!

Toegankelijkheid minder validen

Kasteel Huis Bergh is toegankelijk voor minder validen.

Er bevinden zich twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan het begin van de oprit naar het kasteel. Er is een gehandicaptentoilet in het kasteel en ook in het koetshuis (tegenover het kasteel). Er is een rolstoellift bij het bordes om op de begane grond van het kasteel te komen. Dit verschaft toegang tot de hal, de troonzaal, de Italiaanse kamer, twee tijdelijke expositieruimten en de trouwzaal. De rolstoellift is niet te gebruiken voor scootmobiels en kan max. 200 kg. inclusief rolstoel, eventueel apparaat en inzittende hebben.  De eerste verdieping is toegankelijk per traplift.

Let wel: de toren is alleen toegankelijk per trap.

Fietsoplaadpunt

Op de voorburcht van Kasteel Huis Bergh is één fietsoplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Busparkeerplaats

Bussen kunnen hun passagiers afzetten bij de oprit naar het kasteel aan de Hofstraat. Parkeren kan vervolgens aan de rand van de stad bij de Emmerikseweg 15.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in het kasteel wegens de zeer delicate collectie.

Uitzonderingen hierop zijn (blinde)geleidehonden mits aangelijnd.

Op uw bezoek aan Kasteel Huis Bergh zijn de bezoekvoorwaarden van toepassing.

Gratis audiotour-App Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh is enorm rijk aan verhalen: of het nu gaat over de kunst of de historie. Er is in de 800 jaar dat Kasteel Huis Bergh oud is veel gebeurd en hier is dan ook veel over te vertellen. De verhalen over de rijke historie van Kasteel Huis Bergh zijn te beluisteren in onze audiotour door het kasteel.

Appstore Knop
Googleplay Knop

Online uw tickets reserveren voor toegang!

Gemakkelijk en snel uw tickets online bestellen.

Bezoekersinformatie

Kasteel Huis Bergh is een van Nederlands grootste kastelen. Ontdek de wortels van ons koningshuis en geniet van de uitgebreide kunstcollectie. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en toegangsprijzen.

Over Kasteel Huis Bergh

Wie een bezoek brengt aan het stadje ’s-Heerenberg, beleeft een overweldigende ervaring. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een imposante kunstverzameling.

OUDERWETSE GASTVRIJHEID

In kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg kunt u uw gasten vorstelijk ontvangen. Met wapperende vlaggen, een koninklijk onthaal op de ophaalbrug en warm welkom in de imposante ontvangsthal.